ASAYİŞ

Samsun'da 236 Kenevir Ve 6674 Gram Esrar Ele Geçirildi

 
 142
Samsun'da 236 Kenevir Ve6674 Gram Esrar Ele Geçirildi - Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince il genelinde yapılan uyuşturucu operasyonlarda toplam 236 adet kök kenevir bitkisi ve 6674 gram kubar esrar ele geçirildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince il genelinde yapılan uyuşturucu operasyonlarda toplam 236 adet kök kenevir bitkisi ve 6674 gram kubar esrar ele geçirildi.

Samsun Valiliği, il genelinde yapılan uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, ”İl genelinde icra edilen operasyonlarda; Tekkeköy ilçesi Yağbasan Mahallesi'nde şüpheli M.Ş. (30) isimli şahsın ormanlık alanda kenevir bitkisi yetiştirdiği duyumu üzerine yapılan aramada, 26 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Kenevirler olay yerinde yakılarak imha edilmiştir. Şüpheli M.Ş. cumhuriyet savcısının talimatı ile ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.
Bafra-Çamaltı Mahallesi’nde şüpheliler M.K. (29) ve S.K. (30) isimli şahısların bahçesinde kenevir bitkisi yetiştirdiği duyumu üzerine yapılan aramada; 36 kök kenevir bitkisi ve 6672 gram kubar esrar ele geçirilmiştir. Şüpheliler M.K. ve S.K. sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak Bafra T Tipi Cezaevine teslim edilmiştir.
Tekkeköy-Yaylageriş Mahallesi’nde S.K. (33) ve M.K. (68) isimli şahısların evlerinin bahçelerinde keneviri bitkisi yetiştirdiği duyumu üzerine yapılan aramada, 15 adet kenevir tohumu, 2 gram kubar esrar ve 60 kök kenevir bitkisi ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Şüpheliler S.K. ve M.K. sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.
19 Mayıs-Karagöl Mahallesi'nde ormanlık alanda kenevir bitkisi yetiştirildiği duyumu üzerine yapılan aramada; 107 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Kenevirler olay yerinde yakılarak imha edilmiştir. Kenevir bitkisini eken fail ya da faillerin kimliğinin tespit edilmesi için araştırma ve soruşturmaya devam edilmektedir.
Çarşamba-Gökçeçakmak Mahallesi'nde N.Ü. (51) isimli şahısın bahçesinde kenevir bitkisi yetiştirdiği duyumu üzerine yapılan aramada, bakımı yapılmış 7 kök kenevir bitkisi ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Şüpheli N.Ü. cumhuriyet savcısının talimatı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Aramada ele geçirilen ruhsatsız av tüfeği ile ilgili olarak 2521 sayılı Kanun’a muhalefet suçundan 500 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da 236 Kenevir Ve 6674 Gram Esrar Ele Geçirildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0