GÜNDEM

Kadın Emek Pazarı Faaliyete Geçti

 
 1735
Kadın Emek Pazarı Faaliyete Geçti - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde ev kadınlarının iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Pazarı faaliyete geçti.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde ev kadınlarının iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Pazarı faaliyete geçti.

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa oluşturduğu proje kapsamında Hacınabi Mahallesi Yün Pazarı yanı Çarıkçılar çıkmazında kurulan Kadın Emek Pazarı bugün itibari ile faaliyete geçti.

15 tezgahtan  oluşan kadın emek pazarının koordinatörlüğünü Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın eşi Dürdane Arslan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in eşi Şükriye Şahin, organizatörlüğünü ise Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkanı Yasemin Muratoğlu kinik yapıyor.

Kadın Emek Pazarının satıcı seçimi Kaymakamlık ve Belediyeye yapılan başvuruları değerlendirerek ve yemek yarışması yapılarak seçildi. Satıcı seçiminde her hangi bir işte çalışan veya kaydı olan başvurular değerlendirilmedi. Pazarın resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde olacak.  

El işi ürünlerine oranla stantlarda ağırlıkla hamur işi ürünleri yer alırken Stant temsilcileri yaptıkları günlük hamur işlerinin sabah kahvaltısı ve öğle yemeği için hazırladıklarını söyleyerek Bafra halkını  Kadın Emek Pazarına davet ettiler.

Kadın Emek Pazarı haftanın bir günü (Çarşamba) faaliyette bulunacak.

Pazarda tatlı, pasta çeşitleri, takı tasarımı, yöresel ev yemekleri, örgü ürünleri bulunmaktadır.  Pazarda bir stant temsilcisinin ise şimdiden 1 tepsi börek siparişi aldığı öğrenildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kadın Emek Pazarı Faaliyete Geçti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0