GÜNDEM

Kadınlar Derneği Başkanı Yaran; Dernekler Haklarını Bilmeli

 
 901
Kadınlar Derneği BaşkanıYaran; Dernekler Haklarını Bilmeli - Bafralı Kadınlar Derneği Başkanı Mine Yaran, Engelli Yaşam ve İstihdamı Toplantısı'nda çalışabilecekleri bir yerleri olmadığını dile getirip bu konuda şöyle dedi:
Bafra Haber

 |  - Bafralı Kadınlar Derneği Başkanı Mine Yaran, Engelli Yaşam ve İstihdamı Toplantısı'nda çalışabilecekleri bir yerleri olmadığını dile getirip bu konuda şöyle dedi:

"Günümüzde dernekler haklarını bilmelidir. Bizler Bafralı Kadınlar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, kadınlarımızın daha bilinçli olmalarını istiyoruz. Toplumdaki kişileri öğretmenler yetiştiriyor. Ben de bir eğitimci olarak, kadınların kendilerini iyi, kültürlü yetiştirmelerini ve derneklerin de bu anlayışla haklarını iyi bilmeleri gerektiğini düşünüyorum.

İşte bu amaçla ve demokratik hak ve özgürlükleri, sesimizi ilgili yerlere daha iyi duyurabilmek, bir araya gelip sosyal ve toplumsal bir dayanışma sergileyebilmek için bizler de Bafralı Kadınlar Derneği'ni kurduk ancak ne yazık ki daha bir derneğimiz bile yok. Bu konuda ilgililerden destek ve yardım bekliyoruz.

12 yıldan bu yana dernek başkanı olmama rağmen, bu konuda pek bir ilerleme kaydedilemedi. Geleneksel dayanışmayı maalesef Sivil Toplum'a yansıtamıyoruz.

Bafra gibi bir ilçede, derneğimize sadece 48 üye kayıtlı ve aidat bile toplayamıyoruz.

Derneğin bir binası bile yok. Başka derneklerde de kadın üyeler var. Toplumun sorunlarına el atıyoruz. Yarın çocuklarımız bizlere "bizler için neler yaptınız" diye soracak olursa bizler de onlara "sizler için şunları yaptık" diyebilmeliyiz.

Engelli kadınların sorunları ise normal kadınlarımızdan daha çok olup bunların da topluma hızla kazandırılmasından yanayız."

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kadınlar Derneği Başkanı Yaran; Dernekler Haklarını Bilmeli içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0