SAMSUN

Karadeniz'de Sıcaklık Artacak

 
 470
Karadeniz'de Sıcaklık Artacak - Meteoroloji Samsun 10
Bafra Haber

 |  - Meteoroloji Samsun 10

Bölge Müdürü Murat Asar, "Yapılan son tahminlere göre, Karadeniz'de hafta sonu yer yer yağış bekleniyor. Ancak hafta ortasından itibaren sıcaklıklar tekrar 2-3 derecelik artışla hafta boyunca yüksek seyretmesi beklenmektedir" dedi.

Karadeniz'de hafta sonu yağışların görüneceğini belirten Bölge Müdürü Murat Asar, "Bugün bölgenin batısında Sinop, Kastamonu'nun doğu ve güney ilçeleri, Samsun'un batı ilçeleri, Çorum'un kuzey ve batı ilçeleri'nde Pazar günü (yarın) bölgenin orta ve batısı'nda Kastamonu'nun kuzey ilçeleri'nde yer yer kuvvetli, Sinop ile, Samsun'un Atakent ve 19 Mayıs ilçeleri'nde hafif ve kısa süreli yağışlar bekliyoruz.

Pazartesi günü doğuya doğru kayacak olan yağışlı havanın Samsun'un doğu sınırı ve Ordu'da hafif ve kısa süreli geçişler şeklinde görülerek, Salı gününden itibaren bölgeyi terk etmesi beklenmektedir. Yağış alan kesimlerde sıcaklıkların hafta başında kadar 2-3 derece kadar düşmesi beklense de, hafta ortasından itibaren sıcaklıklar tekrar 2-3 derecelik artışla hafta boyunca yüksek seyretmesi beklenmektedir" dedi.

Vatandaşların gündüz 10.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça güneş altına bulunmamalarını isteyen Bölge Müdürü Murat Asar, "Ramazan ayı olmasıyla beraber, yüksek nem oranı ile birlikte sıcaklıkların yüksek seyretmesi nedeni ile hissedilen sıcaklığın ölçülen sıcaklıklardan daha yüksek hissedilmesi beklendiğinden, vatandaşlarımız sabah 10 ile akşam 17 saatleri arasında mecbur kalmadıkça açık güneş altında bulunmamaları ve dışarı çıkmamaları sağlık problemleri yaşamamaları bakımından önem arz etmektedir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karadeniz'de Sıcaklık Artacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0