ULUSAL

Kardeşine Uyuşturucu Satan Torbacıyı Öldürdü

 
 151
Kardeşine Uyuşturucu Satan Torbacıyı Öldürdü - Konya`da, uyuşturucu batağında bulunan 17 yaşındaki kardeşini kurtarmak isteyen ağabeyi, kardeşine uyuşturucu satan torbacıyı av tüfeğiyle öldürdü.
Bafra Haber

 |  - Konya`da, uyuşturucu batağında bulunan 17 yaşındaki kardeşini kurtarmak isteyen ağabeyi, kardeşine uyuşturucu satan torbacıyı av tüfeğiyle öldürdü.

Olay, 14 Şubat 2014 tarihinde saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Selahattin Eyyubi mahallesindeki boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, polis, boş arazide bir kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine gittiğinde 20`li yaşlarda bir erkek cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede üzerinden kimlik çıkmayan kişinin av tüfeğiyle başından ve sırtından vurularak öldürüldüğü belirlendi. Hastane morguna kaldırılan kişiye ait cesedin yapılan kimlik araştırmasında "Hırsızlık, yağma, uyuşturucu imal etmek ve uyuşturucu ticareti" gibi suçlardan poliste çok sayıda kaydı bulunan Özgür Düşünme (19) olduğu tespit edildi.

CİNAYET İKİ YIL SONRA AYDINLATILDI
Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, cinayetin failini bulmak için yaklaşık iki yıl süren titiz bir çalışma yürüttü. İlk olarak maktulle bağlantılı olan ve kendisinden uyuşturucu alışverişinde bulunan kişileri tespit eden polis, son olarak maktulle en son görüşen kişiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yaklaşık 300 kişinin ifadesine başvuran polis, Özgür Düşünme`nin son olarak beyaz Şahin marka bir otomobilde görüldüğünü belirledi. Çalışmalarını beyaz Şahin otomobiller üzerinde derinleştiren ekipler, cinayet gününden önce uyuşturucu almak için merkez Karatay ilçesi Yeni mahalleye gelen beyaz Şahin otomobilleri tek tek tespit ederek maktulün pastacılık işi yapan Hüseyin K.`ye (21) ait otomobile bindiğini belirledi. Polis bir süre izlediği Hüseyin K.`nin şüpheli tavırlar sergilemesi üzerine şahsı gözaltına aldı. Ayrıca olayla ilgili olduğu belirlenen Hüseyin K.`nin arkadaşı H.B. (20) de gözaltına alındı. Polis, H.B.`nin daha önce askerde olduğunu öğrenmesinin ardından şüphelinin askerlik görevini tamamlaması beklendi. Geçen günlerde vatani görevini tamamlayan H.B., kışladan çıkar çıkmaz gözaltına alınarak Konya`ya getirildi.

Çalıştığı pastanede gözaltına alınan Hüseyin K.`nin sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve ilk ifadesinde, "Kardeşim İlyas uyuşturucu bağımlısıydı. Bırakması için baskı yapıyordum. Onu uyuşturucu batağına saplandığını görünce uyuşturucu satanlara kinim arttı. Uyuşturucuyu kimden aldığını öğrenip Yeni mahallede kendisini buldum. Uyuşturucu alacağımı sanarak arabaya bindirdim. Sonra boş araziye götürdüm. Amacım korkutmaktı. Bağajda bulunan av tüfeğini çıkardım. Tüfeği görünce bana saldırdı. O sırada birkaç el ateş ettim" dediği öne sürüldü.

MAHALLEDEKİ ÇOCUĞUN MUHABİRLİK ÖZENTİSİ
Suçunu itiraf ettikten sonra önceki gün akşam saatlerinde savcıya olay yerinde cinayeti nasıl işlediğini anlatan Hüseyin K., daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Cinayeti işledikten sonra askere giden ve 12 ay boyunca askerliğini sorunsuz bir şekilde yapan Hüseyin K., daha sonra il merkezinde bir pastanede çalışmaya başladı. İşlemlerin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürülen cinayet zanlısı Hüseyin K., Asayiş Şubesinden çıkarıldığı sırada mahallede oturan küçük bir çocuk muhabirliğe özenerek zanlıya çeşitli sorular sordu. Elinde mikrofon varmış gibi zanlıya kolunu uzatan çocuk, "Sayın seyirciler geliyor. Konuşabilir misiniz? Kimi vurdunuz?" şeklinde sorular sorması ilginç görüntüler oluşturdu. Polis aracına bindirilen zanlı daha sonra sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hüseyin K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi, arkadaşı H.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, il genelinde son 12 yıla ait faili meçhul cinayetlerin hepsini aydınlatarak zanlıları adalete teslim etti. 

SELMAN AYAS - BURKAY ÇELEBİOĞLU 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kardeşine Uyuşturucu Satan Torbacıyı Öldürdü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0