GÜNDEM

Karikatürist Bedri Koraman Hastaneye Kaldırıldı

 
 1738
Karikatürist Bedri Koraman Hastaneye Kaldırıldı - Muğla`nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü karikatürist Bedri Koraman hastaneye kaldırıldı.
Bafra Haber

 |  - Muğla`nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü karikatürist Bedri Koraman hastaneye kaldırıldı.

Bodrum`da yaşamını sürdüren ünlü karikatürist 86 yaşındaki Bedri Koraman, solunum yetmezliği ve kalbindeki ritim bozuklu nedeniyle kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alındı. (Bedri Koraman kimdir? Bedri Koraman hayatı, biyografisi, karikatürleri, çalışmaları hakkında bilgi.)

 

Uzun seneler Milliyet Gazetesi`nde karikatür çizen Bedri Koraman, eşi Nil Koraman ile yaşadığı Torba Mahallesi, Abdi İpekçi Sitesi`ndeki villasında, bugün sabah saatlerinde bir rahatsızlık geçirdi. Durumunun iyice kötüleşmesi üzerine Koraman, Özel Acıbadem Hastanesi`ne kaldırıldı. Solunum yetmezliği ve kalp ritim bozukluğu teşhisi konulan Koraman, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

BEDRİ KORAMAN KİMDİR?

Bedri Koraman Bafra İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini Bafra'da yaptı. Bir süre İstanbul'da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti. Aynı yıl dergi ressamlığı ve karikatürcülüğe başladı. Hafta, Tef, Vatan, Taş, Dolmuş, 41 Buçuk dergi ve gazetelerinde karikatürleri yayınlandı.

1945`te İstanbul`a geldi. Bir süre Güzel Sanatlar Akademisi`ne devam ettikten sonra dergi ve gazetelerde ressam ve karikatürcü olarak çalışmaya başladı. 1950`i yıllarda 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi gülmece dergilerini yayımladı.

1951'de Deve adlı bir dergi çıkardı. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde siyasal karikatürler çizdi. Daha sonra Güneş gazetesinde çalışmaya başladı. Yurt içinde ve dışında çeşitli sergi ve yarışmalara katıldı. İtalya Marostica, Yugoslavya Üsküp'te ve Sarajevo'da özel ödüller kazandı. Spor yazarları Derneği'nin Spor karikatürleri Yarışması'nda birincilik ve ikincilik ödülleri aldı.
Uzun yıllar karikatürcülük yaptığı Milliyet`te 1960`lı yıllarda Cici Can çizgi romanı yayınlandı. Üç arkadaşıyla kurduğu reklam ajansında bir süre çizgi filmler yaptı. 1970`li yıllarda Milliyet`in baş sayfasında güncel konular üzerine ilgi uyandıran renkli karikatürler çizdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karikatürist Bedri Koraman Hastaneye Kaldırıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0