SAMSUN

Kavak, Asarcık, Ladik Ve Havza'nın Çöp Sorunu Çözüldü

 
 124
Kavak, Asarcık, Ladik VeHavza'nın Çöp Sorunu Çözüldü - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kavak, Asarcık, Ladik ve Havza ilçelerinin katı atık problemini, aktarma istasyonları ile ortadan kaldırdı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kavak, Asarcık, Ladik ve Havza ilçelerinin katı atık problemini, aktarma istasyonları ile ortadan kaldırdı

Kentin güneye açılan kapısı olan Kavak'ta, toplanan çöpler, kurulan katı atık transfer istasyonunda sızdırmaz TIR'lara yüklenerek Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda naklediliyor. Böylelikle çöp probleminden kurtulan Kavak, daha temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşuyor.

Karadeniz Bölgesi'nin İç Anadolu Bölgesi'ne açılan ilk kapısı olan Kavak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı yatırımlarla gün geçtikçe daha yaşanabilir hale geliyor. İlçenin kurulduğu günden bu yana en büyük problemlerinden biri olan çöp sorunu, çevre ve sağlık projelerinin hayata geçmesiyle ortadan kalktı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Katı Atık Şube Müdürlüğü, ilçelerdeki katı atık problemini transfer istasyonları kurarak sonlandırdı. İlçe halkının daha sağlıklı içme suya kavuşması için SASKİ Genel Müdürlüğü'nün projelendirdiği Güven Göleti İçme suyu ve Arıtma Tesisi hazırlıkları ise sürüyor.

100 bin TL bedelle Tabaklı Mahallesi'nde kurulan Kavak, Asarcık, Ladik ve Havza ortak katı atık transfer istasyonuna getirilen çöpler, burada sızdırmaz TIR'lara titizlikle yükleniyor. Aktarma istasyonu, 8 ile 10 ton çöp depolama kapasitesine sahip. Çöpü alan TIR'lar, İlkadım ilçesi Yukarı Avdan Mahallesi Çatkaya mevkisindeki Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'na getirilerek burada bertaraf ediliyor. Nakil edilen evsel atıklardan ayrıştırılarak geri dönüşüm ve enerji sağlanacak. İlçeler de böylelikle daha temiz ve sağlıklı çevreyle baş başa kalıyor.

30 Mart yerel yönetimler seçimi öncesinde ilçe halkına çöp sorununu ortadan kaldırma sözü veren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Büyükşehir Belediyesi desteği ile sözünü tuttu. Çöp sorununun ilçede tarihe karıştığını ifade eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Belediye seçimlerinden önce vermiş olduğum çöp istasyonu sözümü Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın desteği ile yerine getirdim. İlçemizde artık çöp sorunu olmayacak. Tabaklı Mahallesi mevkisinde kurulan transfer istasyonu ile ilçemiz artık daha temiz ve ferah kalacak" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kavak, Asarcık, Ladik Ve Havza'nın Çöp Sorunu Çözüldü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0