GÜNDEM

Kayın Mantarı Çadırının Açılışı Yapıldı

 
 220
Kayın Mantarı Çadırının Açılışı Yapıldı - Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çiftçi Yalçın Kurt`a geri ödemeli yapılan Mantar Tesisinin açılışı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çiftçi Yalçın Kurt`a geri ödemeli yapılan Mantar Tesisinin açılışı yapıldı.

Mantar Tesisin açılış programına, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Vekili Salih Helvacı,Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Serkan Savaş,Bafra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları katıldı.

İstihdam ve çiftçinin gelirinin artırılarak yaşam kalitesinin iyileştirilmesi yanında diğer aileler için de örnek tesisler oluşturulması amacıyla sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız tarafından, burada 7X14 m. Ebatlarında kayın ( istiridye) mantarı üretim çadırında tesisi kurulmuştur. 2 yıl ödemesiz toplam 8 yılda eşit miktarda faizsiz 14.070,00 TL. sermaye ile kurulan işletme Kasım 2015 tarihinde üretime geçmiş olup, yöremizin profesyonel anlamda ilk büyük ve çalışır durumdaki tesisidir. Bu anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun ve Muharrem Nas`a teşekkür ediyorum. Milletimiz hamiyet perverdir, yardımseverdir. Bazen öyle kenetleniriz ki, yangında, depremde, sel ve felaketlerde yemez- yedirir, giymez- giydirir, dertleri hep paylaşırız. Bu proje üretimi teşvik için yapılmıştır. Ufak bir yardımla, aile ekonomisini çevirmek için yapılmıştır. Hani deriz ya bu proje ile tabir caizse hazır balık yeme yerine, balık tutması amaçlanmıştır. Burada üretilen mantarı tattıktan sonra dostunuza önererek, tesisin yaşamasına katkınızı bekliyorum" dedi.

Konuşmaların sonrasında Kayın mantarı üretim çadırının kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.

Akabinde gelen misafirlere kayın mantarının kavurması ve mangal da pişirildikten sonra ikramı yapıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kayın Mantarı Çadırının Açılışı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0