GÜNDEM

Kaymakam Arslan Bafra Deredepe Yangın Kulesinde İnceledi

 
 132
Kaymakam Arslan BafraDeredepe Yangın Kulesinde İnceledi - Bafra Kaymakamı Halis Arslan Bafra Orman İşletme Müdürlüğüne ait Deredepe Yangın Gözetleme Kulesinde incelemelerde bulundu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan Bafra Orman İşletme Müdürlüğüne ait Deredepe Yangın Gözetleme Kulesinde incelemelerde bulundu.

Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan Deredepe Yangın Gözetleme kulesi konusunda ve kulenin işlevi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yapmış olduğu açıklamalarda; "Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte olası yangınlara karşı denetimlerimizi sıklaştırdık. Deredepe yangın gözetleme kulesi İğdir mahallesinin üst kısmında bulunmaktadır. Bafra merkeze 38 km`dir. 1100 rakımındadır. 1996 yılında yapımı gerçekleştirilmiştir. Bu kuleden Kızılcam sahaları gözetlenmektedir. Ayrıca karşı tarafta bulunan Vezirköprü ilçesinin de mahalleleri ve Bafra`nın mahallelerine gözetleme yapılmaktadır. Vezirköprü`deki kulede kendi kulesinden bizim göremediğimiz alanları görmektedir. Planlamada bu kuleler bu durumlar için yapılmıştır. Yangın sezonu boyunca yazın Mayıs ayından itibaren başlayıp Kasım ayına kadar kulemiz açık tutulmaktadır. Sonraki süreçlerde ise kapalıdır. Böylelikle görevli personelimiz Bafra`yla 24 saat irtibat halindedir." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise açıklamalarında; "Orman ve anız yangınlarına karşı her türlü tedbirin alınması gerektiğini kaydetti. Yangınların büyük çoğunluğunun ihmal ve dikkatsizlikten çıktığına dikkat çeken Kaymakam Arslan, vatandaşların da yangınlara karşı duyarlılık göstermesi gerektiğini vurguladı. Başarılı çalışmalarından dolayı görevlileri tebrik etti.

Yangın Gözetleme kulesinin incelemeleri sonrasında Başkaya mahallesinde her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen keşkek piknik alanını gezdi ve incelemelerde bulundu. Şuanda piknik alanında 3 çeşme,  2 lavabo, 1 taş duvarlı mangal ve 1 kamelya bulunmaktadır. Tabii ki şuanda burası bazı yönlerden eksiklikleri bulunmaktadır. Bu alanda güzel bir peyzaj yapılması gerekmektedir. Burada yol alanın parke taş, kenar kısımların tehlike arz ettiğinden çevrilmesi, çeşme ve lavabo sayılarının artırılması, eski lavaboların bakımdan geçirilmesi lazım. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı başlatıp bir dahaki sene yapılacak olan Başkaya Keşkek Festivalinde daha güzel bir ortamda yapılmasını sağlayacağız ."dedi.

Sonrasında Bafra Kaymakamı Halis Arslan dürbünle ormanlık olan alanları izledi ve Bafra`yla telsiz irtibatında bulundu.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan yapmış olduğu incelemelere ilçe tarım müdürü Ahmet Dursun, milli eğitim müdürü M.Ali Katipoğlu, Sağlık müdürü Dr. Aytaç Akın ve Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürü Hasan İrer` de katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Arslan Bafra Deredepe Yangın Kulesinde İnceledi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0