GÜNDEM

Kaymakam Halis Arslan Köyleri Gezmeye Devam Ediyor

 
 101
Kaymakam Halis Arslan Köyleri Gezmeye Devam Ediyor - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra`da bulunan köyleri Hafta bir gününü ayırarak ziyaret ediyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra`da bulunan köyleri Hafta bir gününü ayırarak ziyaret ediyor.

Kaymakam Halis Arslan ve beraberindeki heyet Tepecik Köyü Lengerli, Evrenuşağı, Sürmeli, Çalköy, Yeşilköy, Uluağaç, Köseli, Elifli, Taşköprü, Üçpınar, Kahramanlar ve Sarıköy`ü ziyaret etti.

Kaymakam Arslan`a, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Samsun Büyükşehir Belediyesinden Yakup Tulum, Yedaş`tan Oktay Konuş ve Müftülükten Kadir Kaynar eşlik etti.

 İlk olarak Tütüncüler Köyüne gidildi.

 Kaymakam Arslan ve ekibini Tütüncüler Köyü Muhtarı Halil Güngör ve köy halkı karşıladı. Köy eşrafıyla konuşup sohbet eden Kaymakam Arslan buradan Lengerli Köyüne geçti.

Lengerli Köylüleri; Elektrik arızası olduğunda aynı hat üzerinde bulunan 7 mahallenin her birinin etkilendiğini dile getirdiler. Evrenuşağı Köyünün ise yazın genelde su sıkıntısı yaşandıklarını, kanalizasyon projesinin yapılması gerektiğini, bulunan mevcut trafonun yetersiz kaldığını, okul bahçesinin 1000 metre kare gibi alanın parke taş veya betonlanması gerektiğini dile getirdi.

Daha sonra Sürmeli Köyüne geçilerek Pazar günleri kurulan ekolojik pazarın bulunduğu yer gezildi.

 Kaymakam Arslan, "Sürmeli mahallesinin örnek bir mahalle olmasından dolayı ekolojik pazarın projelendirilerek daha bir modern hale getirilmesi, organik semt pazarının kurulduğu alanın yan alt tarafından geçen derenin peyzajının yapılması konusunda projelendirilmesi ve iç turizme kazandırılması gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`ında kurulu olan bu ekolojik Pazar konusunda da büyük desteklerini görmekteyiz." şeklinde konuştu.

Uluağaç Köyü muhtarı Bahri Şahin Köylülerin sıkıntılarını dile getirdi.

Bahri Şahin, 5 trafonun mevcut durumda olduğu, 4 tanesinin yenilendiği ve 1 tanesinin ise yenilenmesi gerektiğini, uzun zamandan bu yana sokak lambalarının yanmadığını, köy turizm noktası olan Nebiyan merkezine Bafra`dan ulaşılan ana grup yolunun da acilen yapılması gerektiğini dile getirdi.

Elifli Köyü sakinleri de sınırları içerisinde bulunan Tekel tütün depolarının kapalı alanı olan 70 dönümlük gibi bir yerin ekonomiye kazandırılması gerekmektedir.

Taşköprü Köyü sakinleri ise mahalle sınırları içerisinde bulunan meranın ıslahının yapılması gerektiğini söylediler.

14 mahalleyi gezen ve incelemelerde bulunan Kaymakam Halis Arslan; "Her hafta gerçekleştirmiş olduğumuz mahalle gezilerimiz de bu hafta yine 14 mahallemize giderek hem sorunlarını dinledik hem de çözüm bulmaya çalıştık. Genelde sorunlar arasında ana ve ara sokak yollarının bozuk olduğunu, eski trafoların yenilenmesi gerektiğini, bazı mahalleler de yaz aylarında susuz kaldıklarını ve kanalizasyon projesinin yapılması gerektiğini ve çocuk oyun parkalarının olması gibi konuları dile getirdiler." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Halis Arslan Köyleri Gezmeye Devam Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0