GÜNDEM

Kaymakam Halis Arslan: Mahallelerdeki Sorunlar Yerinde Çözüme Kavuşacak

 
 109
Kaymakam Halis Arslan: MahallelerdekiSorunlar Yerinde Çözüme Kavuşacak - Bafra Kaymakamı Halis Arslan önderliğinde İlçe Jandarma Komutanı ilhan Güngör, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Yedaş Müdürü Yasin Ceylan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum ve Toplum Sağlık Merkezinden Dr. Seçil Dursun ile mahalleri gezerek incelemelerde bulundular.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan önderliğinde İlçe Jandarma Komutanı ilhan Güngör, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Yedaş Müdürü Yasin Ceylan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum ve Toplum Sağlık Merkezinden Dr. Seçil Dursun ile mahalleri gezerek incelemelerde bulundular.

Sırasıyla Kuşçular, Karaburç, Adaköy, Kalayacılı, Koruluk, Fener, Sahilkent, Kaygusuz, Emenli ve Harız mahallelerine gidildi.

Kaymakam Halis Arslan önderliğinde gerçekleştirilen mahalle gezilerinde ilk olarak Kuşçular mahallesinden başladı. Burada mahalle sakinleri tarafından mahallenin girişinde karşılandı. Mahalle sakinlerinin sorunları dinlendi. Sorunlar arasında yolların bozuk olduğu ana ve ara yolların çakıllanması gerektiğini, yol kenarlarına kaldırım yapılmasını ve yaya güvenliği için muhakkak yapılması gerektiğini belirttiler. Okulun bulunduğu yere yakın mesafelere ise hız kesicilerin yapılmasının fayda getireceğini dile getirdiler. Elektrik yönünden sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler. Bunun üzerine Kaymakam Arslan bu yöneltilen sorunların birçoğunu bizler biliyoruz ama tabiî ki öbür mahallelerde olduğu gibi sizlerinde yol sorunlarınız var. Elektrik yönünden Yedaş ın süratli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.  Tarımsal konularda yapılan projeleri yakından takip etmenizde fayda vardır. Akabinde mahallede bulunan Gülizar Kahveci okuluna geçilerek 1. Sınıf öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Karaburç mahallesine geçilerek inşaatı devam etmekte olan kuran kursu ve lojman inşaatında incelemeler yapıldı.  Mahallede mevcut bulunan kanalizasyonların çalışır vaziyete geçirilmesi gerektiği görülürken, grup yolu olması nedeniyle yol genişletme yapılması, yolların bozukluğu ve elektrik yönünden sıkıntılar çekildiği görüldü. Toplam da 10 mahalle gezildi.

Fener mahallesin de mahalle sakinleri tarafından imece usulü ile yapılan merkez mezarlığının etrafının beton duvarlarla örüldüğünü görmesi üzerine Kaymakam Arslan memnuniyetini dile getirdi. Bu yapılan çalışmanın tüm mahallelere örnek bir davranış olması lazım. Sizleri tebrik ediyorum dedi.

Sahilkent mahallesinde ise sahil bandı koruma projesinin yapılması gerektiğin de hem tarımsal alanlar korunmuş olur ve bu arada ise sahile fıstık çamı ekimi yapılması da iyi olur.  21 Mart orman gününde burada bir bayram havasında hem şehit ve gaziler ile birlikte hatıra fıstık çamı dikimi töreni yapılması da güzel olur. 

Mahalle gezilerinde son olarak ise Harız mahallesine geçildi. Bu mahallede Kaymakam Halis Arslan ve mülki amirler büyük bir halk kitlesi ile karşılandı. Burada karşılaşılan sorunlar arasında yine yol ve elektrik ti. Ayrıca öğrenci taşıması yapılan güzergahın yan yolunda bozukluklar var.

Kaymakam Halis Arslan son mahallede bir açıklamada bulunarak, 10 mahallemizi gezdik ve incelemelerde bulunduk. Genelde karşılaştığımız sorunlar hep aynı sorunlar dı.  İncelemelerde bulunduğumuz bu mahallelerin grup yolu olması nedeniyle bir çok mahallemize gidiş ve gelişler de kullanılan güzergah olduğunu gözlemledik.  Yol sorunu gözüken bu mahallerimize gerektiği şekilde yardımcı olmaya çalışacağız. Elektrik yönünden ise Yedaş müdürü gerekli bilgileri mahalle sakinlerine verdi.  Bizler bu toplam da 10 mahallede gözüken sorunları yerinde gördük ve çözme konusunda da yardımcı olacağız dedi.

               

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Halis Arslan: Mahallelerdeki Sorunlar Yerinde Çözüme Kavuşacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0