GÜNDEM

Kaymakam Halis Arslan Organize Sanayinde

 
 82
Kaymakam Halis Arslan Organize Sanayinde - Kaymakam Halis Arsla Bafra Organize Sanayii bölgesindeki firmaları ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Kaymakam Halis Arsla Bafra Organize Sanayii bölgesindeki firmaları ziyaret etti.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan; ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve yaptıkları üretimlerle ilçemize gelir sağlayan organize sanayi bölgesindeki firmaları gezerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bafra Organize sanayi bölgesi ilçeye 5 km. uzaklıktadır. Denizyolu ile ulaşım bölgenin mevcut tek limanı olan Samsun Liman aracılığı ile sağlanmaktadır. İlçemize mesafesi 50Km`dir. Bafra ilçesine en yakın havaalanı Samsun Çarşamba Havalimanıdır ve ilçeye karayolu uzaklığı 80 km.dir. Samsun`dan yurtiçi tüm havaalanlarına doğrudan veya aktarmalı olarak ulaşım sağlanabilmektedir.

Bafra organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları tek tek gezen Kaymakam Halis Arslan, Abalıoğlu Yem Sanayii, Barışçıl gıda pirinç ve kalmaksan firmalarını ziyaret etti.

Yapılan üretimler konusunda Abalıoğlu firması yetkilileri Kaymakam Halis Arslan`a gerekli olan bilgileri sundular. Verdikleri bilgiler arasında Abalıoğlu`nun Türkiye çapında bir çok yerlerinde küçükbaş ve büyükbaş yem fabrikalarımız bulunmaktadır ve 6.ıncı Fabrikayı ise Bafra`ya kurduk. Yem üretimlerimiz devam ediyor. Asıl merkezimiz İzmir`dedir. 3 yıl önce Bafra`da üretime başladık. Şuan Erzincan, Erzurum ve Kars taraflarına ihracatlarımız oluyor. 3000 metre kare üzerine kurulu olan bu fabrikamız aylık 5.000 veya 6.000 ton alım yapmaktadır dedi. Akabinde Barışçıl Gıda Pirinç fabrikasına geçen Kaymakam Halis Arslan buradan da çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Fabrikanın çalışmaları hakkında bilgiler veren Onur Barışçıl ilçemiz çeltik yönünden büyük zenginliğe sahip olan bir yerdir. Bafra pirincimizin tanıtımını çok iyi yapmamız lazım. Türkiye`de Bafra pirinci kalite ve lezzet bakımından önem arz etmektedir dedi. Firma gezilerinde son olarak Kalmaksan fabrikasını gezdi. 2006 yılında kurulan Kalmaksan 18 dönüm üzerine kurulmuş olan bir fabrikadır. Fabrikayı gezen Kaymakam Halis Arslan üretken olan firma sahiplerini tebrik etti.

Bafra Organize sanayii bölgesini gezen Kaymakam Halis Arslan kısa bir açıklamada bulunarak; "Organize sanayii bölgesindeki 3 fabrikayı gezdik ve yaptıkları çalışmalar hakkında bizlere bilgiler sundular. Gezimiz oldukça yararlı oldu. Tabii ki bu arada firma yetkilileri organize sanayi bölgesinde yaşamış oldukları sıkıntıları bizlere aktardılar. En kısa zamanda bu sorunları da müteşebbis heyetimizle birlikte hep beraber gidermeye çalışacağız. Organize sanayi bölgemizin doluluk kısmı %50 sini oluştururken %50 lik kısmında da bir boşluk gözükmektedir. Buraların canlanması için müteşebbis heyetimizle beraber çaba gösteriyoruz. Türkiye`de üretim yapan tekstil, orman ürünleri ve ayrıca hayvancılıkla uğraşan firmalarımızı Bafra organize sanayii bölgesine bekliyoruz. Yakın zaman da ise OSB`ye medical firması gelecek ve hizmetlerine başlayacaktır. Tescillenme işlemleri tamamlanmıştır. Bütün firmaları Bafra`ya bekliyoruz ve OSB`yi gezmelerini istiyoruz." dedi.

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Halis Arslan Organize Sanayinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0