GÜNDEM

Kaymakam Vekili Hakan Kubalı`dan Tütün Müzesine Ziyaret

 
 250
Kaymakam Vekili HakanKubalı`dan Tütün Müzesine Ziyaret - Bafra Kaymakam Vekili Hakan Kubalı, Bafra Tütün Müzesini ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakam Vekili Hakan Kubalı, Bafra Tütün Müzesini ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum Bafra Tütün Müzesi hakkında Kaymakam Vekili Kubalı`ya bilgi verdi.
Yakup Tulum, "Tütün Müzesi Binası yapıldı ve sergilenecek ürünler getirildi. Müzenin tanzim ve tasarım ihalesi de yapıldı. Şubat ayı sonunda bitmesi bekleniyor."  dedi.

Bafra Tütün Müzesinde incelemede bulunan Kubalı, emeği geçenlere teşekkür ederek, Tütün Müzesinin önemi hakkında açıklamada bulundu.

Kaymakam Vekili Kubalı, "Öncelikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na Bafra`ya Tütün Müzesi kazandırdığı için kutluyorum.
Tütün ekmek, alın teri emek demek. Tütün Bafra`nın tarihi ve kimliği, hatta halen ekonomisinin en önemli temeli bir ürünü. Bafra`da 7560 aile halen geçimini tütün ekimi ile sağlıyor. Tütün sadece ekonomimizi bir parçası değil, aynı zamanda kültürümüz. Tütün üretimi bir yaşam biçimi. Tütün ürünlerinin korunması gerekiyor. Tütün Müzesi tarihimizi, milli kültürümüzü, ekonomimizi yaşam tarzımızı sembolleştiriyor. Bu bina kimliğimizi temsil ediyor. Dünyanın bu büyüklükte tek tütün müzesi olacak. Tütün Müze binası aynı zamanda Cumhuriyet tarihimizin de bir parçası. Emeği geçenleri kutluyorum."  dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Vekili Hakan Kubalı`dan Tütün Müzesine Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0