GÜNDEM

Kızılırmak Mahallesi`nin 8 Aylık Doğalgaz Çilesi

 
 1484
Kızılırmak Mahallesi`nin 8 Aylık Doğalgaz Çilesi - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Mahallesi 8 ay önce yapılan doğalgaz çalışmaları sonrası yolun olduğu gibi bırakılması nedeniyle çile yaşıyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Mahallesi 8 ay önce yapılan doğalgaz çalışmaları sonrası yolun olduğu gibi bırakılması nedeniyle çile yaşıyor.

Günde binlerce insanın yaya ve otomobilleri ile geçtiği Çaycılar Sokak`ta Mart ayında yapılan doğalgaz çalışması sonrası olduğu gibi bırakılan yollar vatandaşın çilesi haline geldi.

Şikayetlerini dile getiren çevre esnafı ve vatandaş şunları ifade etti:

{video}Ahmet Torun: Ben yıllardır Çaycılar Sokak`ta esnafım. Bu yol Mart ayında kazıldı. Biz yaz boyu tozdan, yağmur yağdığı zaman çamurdan kurtulamadı ve buradaki halk perişan oldu.  Birkaç sefer durumu belediye başkanına ilettik, daha öncede buranın yollarını herkes biliyor ve görüyor. Vatandaş bu konudan çok rahatsız.

Bafra belediyesi, büyükşehir diyor. Büyükşehir`e de bizim ulaşmamız mümkün değil. O zaman Bafra`daki belediye başkanlığının bir anlamı kalmadı. Çünkü biz Bafra`dayız, en yakın Bafra`ya ulaşacağız. Buradan kalkıp da basit bir iş için, Samsun Büyükşehir`e ulaşma şansım, gitme şansım yok. Burada Büyükşehir`i temsilen Bafra`da belediye başkanı var. Burada biz belediye başkanına her halükarda birkaç sefer söyledik. Ben söyledim, başka arkadaşlarım söyledi. Burada toz duman, perişan bir haldeyiz. Şehirde bu şekilde durduğumuzdan ben şahsen utanıyorum. Bafra`nın sadece Gençlik Caddesi, bulvarı yok. Burası da şehir içi, Pazar yeri, trafiği yoğun olan bir yer burası. Onun için biz bu konuda rahatsızız.

Arif Tunç: Yaklaşık 40 yıldır biz bu cadde üzerinde tüccarız. Şuana kadar bir sürü belediye başkanı geldi geçti. Bir sürü hükümetler geldi geçti. Ama biz Bafra Belediyesine bu caddeden  çok sıkıntımız var. Caddemiz yaklaşık 1 yıl önce zaten kötüydü de, zaten belediye işçisini gördüğümüzde yok.  1 yıl önce doğalgaz adı altında kazdılar. O gün bu gündür toz, toprak, pislik, dükkanlarımızın içine giriyor. Belirli yerlere şikayet ediyoruz, yetkili şahıs ve mercilere onlar topu büyükşehir`e atıyorlar. Büyükşehir zaten buraya ulaşamıyor. Büyükşehire telefon açıyoruz onlarda topu buraya atıyor. Vallaha çok sıkıntımız var, bu derdimizi kime anlatacağız, kimse söyleyeceğiz bilemiyoruz.  Cadde olarak çok rahatsızız. Caddenin karnı ağrıyor ama kimse kral çıplak diyemiyor.

Hüseyin Deniz, Biz köylerde patates ekeriz ya bu yollarda aynı patates hendekleri gibi hendek olmuş. Buraya patates mi ekelim fasulye mi ekelim. Bu yollarda nasıl seyahat edelim. Tozdan dumandan boğuluyoruz. Yollar çok felaket, başka ne yapalım yani buraları kim düzeltecek? Buraları düzeltecek kimse yok mu? Belediyemi, Başbakanlık mı, Bakanlık mı sorumlu buradan?

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kızılırmak Mahallesi`nin 8 Aylık Doğalgaz Çilesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0