GÜNDEM

Kars'tan Bafra'ya 'Gönül Köprüsü' Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü Projesi' Kapsamında Samsun'un Bafra İlçesine Kars'tan 360 Öğrenci Ve 24 Öğretmenin Geldi

 
 136
Kars'tan Bafra'ya 'Gönül Köprüsü' Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü Projesi'Kapsamında Samsun'un Bafra İlçesine Kars'tan 360 Öğrenci Ve 24 Öğretmenin Geldi - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi', Samsun'un Bafra ilçesinde başladı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi', Samsun'un Bafra ilçesinde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Samsun'un Bafra ilçesine Kars'tan 8 otobüsle 366 öğrenci ve 24 idareci öğretmen geldi. Bafra Ovası'nda ilk defa Kars ile Bafra arasında 'Gönül Köprüsü' başladı. Türkiye'nin 81 ilinden 100 bin çocuğun ülkeyi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerdeki önyargıları yıkmak amacıyla geliştirilen proje kapsamında Samsun'un Bafra ilçesine gelen 366'sı ortaöğretim öğrencisi olan 400 kişilik Kars heyetini Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Gönül Köprüsü Projesi Samsun İl Koordinatörü Tahsin Nas, Kredi ve Yurtlar Bölge Genel Müdürü Recep Ali Er ile Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, BBP Bafra İlçe Başkanı Bilal Mürtezaoğlu, okul müdürleri ve öğretmenler karşıladı.
Çocukların farklı arkadaşlıklar edinerek kardeşlik duygularının geliştirilmesini amaçlayan projenin ilk gezisinin start aldığı Bafra'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde hem öğrencileri bilgilendirmek hem de onlarla tanışmak için program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Bölge Genel Müdürü Recep Ali Er, 5 gün boyunca misafir edecekleri öğrencilerin en güzel duygularla Samsun'dan ayrılmasını arzu ettiklerini belirterek, üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını dile getirdi. Öğrencilerin ilk 3 gün Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda, son iki gün ise mihmandar aileler tarafından misafir edileceğini belirten Er, Türkiye geneli uygulanan projenin kazanımlarının beklenenin çok üzerinde olacağını ifade etti.
Törende Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile Bafra Kaymakamı Bekin Dınkırcı da birer konuşma yaptı.
  • BafraHaber Yorum
  • Kars'tan Bafra'ya 'Gönül Köprüsü' Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü Projesi' Kapsamında Samsun'un Bafra İlçesine Kars'tan 360 Öğrenci Ve 24 Öğretmenin Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0