GÜNDEM

Kore Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı

 
 2054
Kore Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı - Samsun`un Bafra ilçesinde vefat eden 85 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Mutlu, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde vefat eden 85 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Mutlu, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Aslan`ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Bafra`nın Çınarlık Mahallesi Camisi`ne getirilerek burada tören düzenlendi. Törene katılan Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Bülent Kahveci, Kore Gazisi Hasan Mutlu`nun yakınlarına başsağlığı diledi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı öncesi cami bahçesinde düzenlenen törende konuşan Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin, "Bilindiği gibi Kore bir günlük, iki günlük bir yol değildir. 1950 yılında Kore`ye ilk ayak basan Hasan Mutlu amcamız 29 gündüz, 29 gecede sonra Kore`ye gitmiştir. Burada yapılan muharebelerin birçoğuna katılmış olan bu Kore gazimiz, vatan ve millet aşkıyla yanıp tutuşuyordu. Gazilik bildiğiniz gibi Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Şehit ve gazi toprağı vatan, insanı ulus yapan bireylerdir. Bunlarda vatanımızın milletimizin bağrından çıkmış kişilerdir. Yüce devletimizin gaziliğe verdiği önem şu anda burada kendini göstermektedir. Dünyanın en cesur ve kahraman Türk askerlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan Hasan Mutlu amcamıza yüce Allah`tan rahmet diliyorum" dedi.

Kore Gazisi Hasan Mutlu`nun cenaze namazını oğlu Arif Mutlu kıldırdı. Arif Mutlu, kelimelerin son noktaya geldiğini belirterek, "Bir evladın bir babasına son görevi yerine getirmenin de mutluluğu içerisindeyim. Rahmetli babacığım bize anlatırdı. Evlat, "˜biz aç susuzda olduk. O kurşunların başımızın üzerinde uçuştuğu günler saniyeler geçti` derdi" diye konuştu.

Arif Mutlu, cemaate, "Rahmetli fani babacığıma haklarınızı helal ettiniz mi?" diyerek helallik aldı. Helalliğin ardından kılınan cenaze namazı sonrası askerler tarafından omuzlara alınan Kore Gazisinin naaşı, Çınarlık Mahalle Kabristanlığı`na defnedildi.

Cenazeye askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kore Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0