SAMSUN

Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

 
 469
Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu ailelere iftar yemeği verildi
Bafra Haber

 |  - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu ailelere iftar yemeği verildi

My House Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, 60 çocuk ve koruyucu aileleri katıldı.

Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak en çok tercih ettikleri modelin koruyucu aile modeli olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, "Koruyucu aile hizmet modeli ile kimsesiz kalmış çocuklarımıza aile ortamı sağlamaktır. Bu anlamda çocukların bakım, yetiştirilmesi ve topluma sağlıklı bireyler olarak bize verdikleri destekten ötürü koruyucu ailelere de teşekkür ederim" dedi.

Çocukların en çok aile ortamına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Gönül Elçileri projesi başlatıldı. Bu projede Samsun Türkiye'de 8'inci sırada, 20 bin 646 gönül insanı 'ben bu projede yer almak istiyorum' diye müracaat etti ve gönüllü olarak bu çalışmalarımıza katıldı. Bu gönül elçileri projemizin diğer ayağı da Koruyucu Aile konusuydu ve koruyucu aile konusunda da önceki yıllardan beri devam eden koruyucu ailelerimize yenileri eklendi. Bu kapsamda Türkiye sıralamasına baktığımızda Samsun Türkiye'de 9'uncu sırada yer alıyor. 84 ailenin yanında 95 çocuğumuz var. Özellikle koruyucu aile olma adına bu kararı veren ve çocukları yanına alan siz değerli bütün aileleri yürekten kutluyorum. Çok önemli ve anlamlı bir görev üstlendiniz. Devlet çocuklara ihtiyaçları neyse onları veriyor. Ama onların ihtiyaç duyduğu en önemli şey, bir aile ortamıdır ve bu aile ortamını da onlara sizler sağlıyorsunuz. Bu anlamda sizlere çocuklarımız adına, devlet adına çok teşekkür ediyorum. Onlar bir aile ortamı içersinde yetişecekler, büyüyecekler ve topluma yararlı birey olarak bu fırsatı onlara sizler sunmuş olacaksınız. Bu konuda gönüllü olan, çalışan, katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına çok önemli gayretlerinizin olduğunu biliyorum ve yakından izliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklarla yakından ilgilenen Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, 60 çocuğa çeşitli hediyeler verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0