GÜNDEM

Köylüden Kaymakama Övgü: Böyle Kaymakam Görmedik

 
 134
Köylüden Kaymakama Övgü: Böyle Kaymakam Görmedik - Bafra Kaymakamı Halis Arslan 4 ay içerisinde gezilmedik ve görülmedik mahalle bırakmadan inceleme ve denetleme gezilerinde bulundu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan 4 ay içerisinde gezilmedik ve görülmedik mahalle bırakmadan inceleme ve denetleme gezilerinde bulundu.

Bu zaman zarfı içerisinde ilk öncelikle mahallelere uzak yerlerden başlayarak Şahinkaya, Sarpın, Karakütük ve Gökalan mahallelerine gitti. Mahalle gezilerinde ayrıca Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer de katıldı.

Kaymakam Halis Arslan gitmiş olduğu mahallelerdeki sorunlarda acil gözüken ve yapılması gereken 4 mahalleye vermiş olduğu sözlerden dolayı hemen buraların çözüme kavuşması için devlet "" mahalleli olarak imece usulüyle çalışmalara başlandı.

 Kaymakam Halis Arslan`ı 4 mahallede de büyük bir halk kitlesi ile karşılandı. Şahinkaya Mahallesi sakinlerinden Hacı Bayram Yıldırım duygularını dile getirirken gözyaşlarını tutamadı.

Hacı Bayram Yıldırım duygularını şu şekilde ifade etti; Kaymakamım sizler 4 ay önce mahallemize gelmiştiniz. Bizler şehre 80 km uzaklıktayız. 4 ay önce geldiğinizde mahalle muhtarımızla birlikte sorunlarımızı size söylemiştik. Yapılacağı konusunda da o zaman bizlere söz vermiştiniz. Tekrar mahallemize gelmenizden dolayı  unutulmadığımızı hissettim. Bizim içinde zaten mahallemizde önemli olan yol sorunuydu sizin sayenizde bu sorun da ortadan kalkıyor. Şahinkaya mahallesinde ikamet ediyorum ama sizin gibi böyle bir Kaymakam görmedim.

Kaymakam Halis Arslan daha sonra diğer mahallelere geçti. Sarpın mahallesine geçen Kaymakam Halis Arslan okulu ziyaret etti. Sarpın mahallesinin sorunu ise  mahalleli olarak 50 kişinin tansiyon hastası olduğu ve sağlık personeli gerektiğini dile getirdiler. Bunun üzerine gerekli mercilere bu konuyu ileten Kaymakam Halis Arslan bu olayın da takipçisi olacağını söyledi. Gezilerinde son olarak ise ilçemize 96 km. uzaklıkta bulunan ve en son mahallesi olan Gökalan mahallesine gidildi. Bu mahallelede de daha önce belirtilen sorun çözüme kavuşmuş oldu.

Son 4.üncü mahallede açıklamalarda bulunan Kaymakam Halis Arslan; "ilk olarak mahalle gezilerine uzak yerlerden başlamıştık. Mahalle sakinleri sokaklarında acil gözüken sorunlarını iletmişlerdi. Aradan kısa zaman geçmesiyle birlikte bu 4 köye verdiğimiz sözler sonucunda sorunlarını çözüme kavuşturduk. Burada yaşayan mahalle sakinlerimizin her zaman yanlarında olup sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Sarpın mahallesinde ise 50 kişinin tansiyon hastası olduğunu belirttiler. Bunu da gerekli kurum müdürüyle konuştum. Sağlık personeli gelerek hem anlatımda bulunacak ve sağlık kontrolünden geçirilecekler. Eğer söz veriyorsak bu hizmetleri de buralara aktarmalıyız. 4 mahallede yaptığımız hizmetler devlet- mahalleli olarak imece usulü ile yapıyoruz." dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Köylüden Kaymakama Övgü: Böyle Kaymakam Görmedik içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0