GÜNDEM

Kozağzı Ve Kalaycılı Mahallesi Kültür Evi Açılışı Yapıldı

 
 87
Kozağzı Ve Kalaycılı MahallesiKültür Evi Açılışı Yapıldı - Bafra Kaymakamlığı tarafından Mahallelerde eğitimin seviyesini yükseltmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Kozağzı ve Kalaycılı Mahallesi`nde `Kültür Evlerinin` açılışını yaptı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığı tarafından Mahallelerde eğitimin seviyesini yükseltmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Kozağzı ve Kalaycılı Mahallesi`nde `Kültür Evlerinin` açılışını yaptı.

Açılış programına Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, siyasi partilerin başkanları, oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, davetli misafirler ve mahalle sakinleri katıldı.

Kozağzı ve Kalaycılı Mahallesinden çocuklar adına konuşan Havanur Ceylan ve Hülya Koç "Sayın Kaymakamım, köyümüzü bilgisayar ve internete kavuşturduğunuz için çok teşekkür ediyorum.  Bu hizmetin amacına ulaşacağına, fayda sağlayacağına inanıyorum ve sizlere söz veriyorum. Çok çalışacağız, çok öğreneceğiz. Artık ödevlerimizi kendi yuvamızda yapacağız. Sizleri mahcup etmeyeceğiz. Bize güvenin, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlar, ellerinizden öperim" dedi.

Kaymakamımız Sayın Halis Arslan Kozağzı mahallesindeki konuşmasında "yurt imarı için konan her taş bir kaledir. Bu bakımdan çok mütevazi ama kültür evinin içinde çok sayıda kitap var, bilgisayarlar var ve satranç takımları var. Biz bu kültür evlerini neden açıyoruz biliyormusunuz. Bu hizmetler çoğalsın diye açıyoruz. Başka Mahalle muhtarlarıda buradan örnek alsınlar diye açıyoruz. Başka mahallelerde yaygınlaşsın diye açıyoruz. Burayı yapmak değil, yaşatmak önemli. Çocuklar buraya gelip birlikte ders yapsınlar ki, birlikte konuşsunlar ve birbirleriyle hasbıhal etsinler. Bu çocuklara güveniyoruz ve inanıyoruz. Bakın çocuklar burayı çok iyi kullanacaksınız. Açmış olduğumuz kültür evleri için kurallar koyduk ve yönerge çıkardık. Birde mütevazi çalışmasından dolayı Kozağı mahalle muhtarı Yaşar Kurt`a başarı belgesiyle ödüllendiriyorum.

Kalaycılı mahallesindeki kültür evinin açılış konuşmasında, " bundan 3 ay önce Hollanda`ya Bafra`lı tarım kuruluşlarıyla birlikte yapmış olduğumuz teknik gezide Bafra`lı olan Şevket Aydın ile tanıştık. Kalaycılı mahallesinden olduğunu söyledi ve yıllar önce köyden ayrılıp Hollanda`ya yerleştiğini dile getirdi. Mahalle gezilerimizde Kalaycılı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tek katlı kullanılmayan atıl vaziyette olan binanın kültür evine dönüştürülmesi için yardım yapabileceğini sorduğumuz da memnuniyetle her türlü yardıma hazırım dedi. O gün bugün kullanılmayan bu binayı hayırsever iş adamı Şevket Aydın`ın yardımlarıyla bu duruma getirildi. Bizlerde kültür evinin adına babasının ismi "Sebahattin Aydın" kültür evi olarak belirledik. Çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamamız gerekir. Çocuklarımız yapacakları uluslararası yarışmalarda mutlaka galip gelmelidirler. Galip gelmek içinde çok çalışacaklar. Onun içinde dünya çocuklarıyla entegre olması gerekiyor. Kültür evlerinin de bir yönergesini yayınladık. Bu evler resmi olacak. Değişik alanlarda kullanılmayacak. Yardım da bulunan iş adamı Şevket Aydın adına kardeşi olan Selçuk Aydın`a teşekkür belgesi ve Bafra`nın simgelerinin bir arada bulunduğu plaketi takdim ediyorum. Bu arada bu zamana kadar açılan kültür evlerinde göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Karadeliyi başarı belgesi takdim ediyorum" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, " Kalaycılı mahallesi bir kültür evine kavuştu. Böylesine güzel açılışta olmanın engin mutluluğu içindeyim. Ülkemizde her alanda bir gelişme var. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde birçok gelişmeler var. Tabii ki gençlerimizin ve insanlarımızın bu gelişmelerde dünyayla entegre olabilme her alanda her şeyden faydalanması gerekir. Bunun için de bir hizmet gerekir. Teknolojik anlamda dünyadan, her taraf dan bilgi alabilme adına Kalaycılı mahallemizde ve bir diğer mahallelerimizde açılışlar yapıldı. Böyle bir kültür evinin açılmış olması gerçekten burada yaşayanlar için bir kazançtır. Bu hizmetin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Kaymakamımız Halis Arslan ve işadamı Şevket Aydın`a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların hemen sonrasında kültür evlerinin açılışları yapıldı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kozağzı Ve Kalaycılı Mahallesi Kültür Evi Açılışı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0