GÜNDEM

Kurbanlık Hayvanlar Görücüye Çıktı

 
 1216
Kurbanlık Hayvanlar Görücüye Çıktı - Yalçın Köse- Bafra Haber /Samsun'un Bafra ilçesinde Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar da görücüye çıktı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber /Samsun'un Bafra ilçesinde Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar da görücüye çıktı.

Organize Sanayi yolu üzerindeki Bafra Belediyesine ait olan Canlı Hayvan Pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanlar alıcılarını beklerken, zaman zaman da kıran kırana geçen pazarlıklara sahne oluyor.

Hayvan sahipleri, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre fazla bir farklılık göstermediğini belirterek, büyükbaş hayvanlarda fiyatların 3 bin TL ile 9 bin TL arasında, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatların 400 lira ile 600 lira {video} arasında değiştiğini söyledi.

Üreticiler, satışların fazla olmadığını belirterek yem fiyatlarının yüksekliğinden dert yandılar.

Hayvan üreticisi Ramiz Şen, "Fiyatlar bizim umduğumuz gibi değil."      diyerek açıklamalarda bulundu.

Ramiz Şen,"       Hayvan pazarında bütün vatandaşlar çevre ilçelerden, çevre köylerden hayvanlarını getirmişler. Bu insanlar hayvanlarını pazarlamaya çalışıyorlar. Belediyenin hizmetlerinden memnunuz. Belediye gereken kolaylığı gösteriyor herhangi bir problemimiz yok. Ancak fiyatlar bizim umduğumuz gibi değil.

 Tarım Bakanlığının desteklemeleri bizim umduğumuz gibi değil, kar edemiyoruz. Tarım bakanlığı çeşitli desteklerle çeşitli ürünleri desteklediğini söylüyor. Bu üretici olarak bize yansımıyor. Çeşitli şekillerde elimize üretim adı altında destekleme adı altında bir takım paralar alınıyor.  Kamyon ücretleri belimizi büktü kamyonlar kara borsa olduğu için 2 katına çıkıyor. Yem fiyatları yüksek, kendimiz  yem üretemiyoruz. Bizim ürettiğimiz mahsul beslediğimiz hayvana yetmiyor.

Hayvan fiyatları küçükbaşlarda 400 lira ile 600 lira arasında büyükbaş hayvanlarda ise kilosu 11 lira ile 12 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar bizi tatmin etmiyor. 11 ve 12`ye sattığın zaman kar edemiyorsun."       dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kurbanlık Hayvanlar Görücüye Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0