GÜNDEM

Lise Öğrencilerinden 14 Yaşında Kıza Cinsel İstismar

 
 30924
Lise Öğrencilerinden 14Yaşında Kıza Cinsel İstismar - Bafra Haber - Samsun`un Bafra ilçesinde meydana gelen olayda 14 yaşındaki bir kız öğrenci ile cinsel ilişkiye girip kamera ile kayıt yapan çok sayıda lise öğrencisi gözaltına alındı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber - Samsun`un Bafra ilçesinde meydana gelen olayda 14 yaşındaki bir kız öğrenci ile cinsel ilişkiye girip kamera ile kayıt yapan çok sayıda lise öğrencisi gözaltına alındı.

Olay Cumartesi günü ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre alkol alarak lise öğrencileri ile ilişkiye giren kız öğrencinin ailesi olayı öğrendi ve şikayetçi oldu.

Kızın verdiği ifade doğrultusunda 20`ye yakın kişi gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada bazı öğrencilerin cep telefonlarında  video kayıtları tespit edildi.

3 TUTUKLAMA
Bafra`daki liselerde öğrenim gören öğrencilerden 9 tanesi bugün adliyeye sevk edildi. 9 öğrenciden, cep telefonlarında kayıt tespit edilen 3 öğrenci çocuğun cinsel istismarı suçlaması ile tutuklanarak Bafra Kapalı Cezaevine gönderildi. Diğer 6 öğrenci Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Gözaltına alınan diğer öğrenciler ise yarın Adliyeye sevk edilecek. 


TUTUKLU SAYISI 4'E ÇIKTI

Bafra`daki liselerde öğrenim gören öğrencilerden 9 tanesi adliyeye sevk edilmiş, 9 öğrenciden, cep telefonlarında kayıt tespit edilen 3 öğrenci çocuğun cinsel istismarı suçlaması ile tutuklanarak Bafra Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Gözaltına alınan diğer öğrenciler ise Adliyeye sevk edildi ve  9 kişiden 8'i serbest bırakılırken 1 tanesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


TUTUKLU SAYISI 8'E YÜKSELDİ
Bafra'yı ayağa kaldıran lise öğrencisi kız öğrenciye, liseli gençlerden videolu şantaj olayında yeni bir gelişme. 
Bafra Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan gençlerden 4'ü, yeni deliller ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi.
İfadeleri tamamlanıp mahkemeye sevk edilen 4 lise öğrencisi tutuklanarak Bafra Kapalı Cezaevine gönderildi.
Videolu şantaj davasından tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

 

 

CİNSEL İSTİSMARDA ALT SINIR 8 YIL
Çocuğun Cinsel İstismarı suçunu düzenleyen TCK`nun 103. Maddesi:
Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, sekiz yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası verilir.

Sarkıntılık düzeyinde kalmış suçun failinin çocuk olması hâlinde soruşturma ve kovuşturma yapılması mağdurun, velisinin veya vasisinin şikâyetine bağlıdır. 

Cinsel istismar deyiminden; 
a) On beş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,

Bafranın haberi, bafra