SAMSUN

Lösam'dan Anlamlı Ziyaret

 
 112
Lösam'dan Anlamlı Ziyaret - Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) 'Şehitler Haftası'nda, 23 yıl önce Doğubeyazıt'ta pusuya düşürülerek şehit olan İlhan Hamlı'nın baba ocağını ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) 'Şehitler Haftası'nda, 23 yıl önce Doğubeyazıt'ta pusuya düşürülerek şehit olan İlhan Hamlı'nın baba ocağını ziyaret etti

Son yıllarda hasta evlerine yapılan ziyaretle dikkat çeken LÖSAM, bu açılımıyla farklı kesimleri de kucaklama hedefine yöneldi. Dernek temsilcileri ve annesinin iliğiyle hayata tutunan Vezirköprülü A.Rıza Akpınar'ın katıldığı Yenidoğan Mahallesi'ndeki buluşmada şehidin annesi Bedriye Hamlı, ağabeyi Ayhan Hamlı ve diğer aile fertleri hazır bulundu.

Oğlunun acısıyla yaşamaya alışan anne Bedriye Hamlı, lösemili çocuklar derneğinin ziyaretinin bugüne kadar ilk olduğunu ve her yaşta herkesin hangi yaşta olursa olsun insanları sevindirilebileceğini ifade ederken, "Bir annenin en değerli varlığı evladıdır. Hepimiz evlatlarımız için varız. Yıllar önce benden koparılan sarı saçlım, her dakika gözümde tütüyor. Bu duyguları yaşarken sağlığına kavuşan küçük yavrumuz ve dernek temsilcilerinin ziyaretiyle çok mutlu oldum. Hasta çocuklarımıza ancak dua yapabilirim. Hepsine Allah'tan acil şifa, dernek yöneticilerine kolaylıklar diliyorum" dedi.

Ziyaretlerde hayatın negatifliğini tasfiye edip, pozitifliği kazandırmayı düşündüklerini, bunu da artık gerçekleştirdiklerini söyleyen LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk ise, "Bugünkü rahatlığımızın nedenidir şehitlerimiz. Onları anma ne bir güne, nede haftaya sığdırılabilir. Bedriye teyzemizin yaşadıklarını empati yaparak ne kadar anlayabiliriz ki? Bir anne kadar olmamız hiç mümkün değil. Sosyal sorumlulukta farklı alanlarda olsak da, tüm şehit annelerini yalnız bırakmama adına duygularını paylaşmak ve kendisini bir nebze mutlu ederek şehit ailelerini unutturmamaktı ziyaretimizin amacı. Acıları ve sevinçleri paylaşma mecburiyetimiz var" diye konuştu.

Ziyaretin en anlamlısı anneye getirilen Türk bayrağıydı. Getirilen hediyenin bayrak olması ziyaretin anlamını daha da büyüttüğünü söyleyen şehidin ağabeyi Ayhan Hamlı ise, "Çalışmalarını yakından takip ettiğim LÖSAM'a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Lösam'dan Anlamlı Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0