GÜNDEM

Lösev Bafra`da Kendini Ve Kanseri Tanıttı

 
 293
Lösev Bafra`da Kendini Ve Kanseri Tanıttı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından AB destekli olan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi kapsamında Bafra`da lösemili hasta yakınları için konferans düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından AB destekli olan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi kapsamında Bafra`da lösemili hasta yakınları için konferans düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi kapsamında Bafra ilçesinde bulunan Adnan Menderes Parkı hizmet Binasında lösemili hasta yakınlarına yönelik konferans gerçekleştirdi. Proje kapsamında, 2015 yılı boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Eskişehir, Adana, Gaziantep ve Batman ilerinde de proje kapsamında yapılacak olan konferansların Samsun ayağında ilk olarak Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, kanser ve korunma yolları hakkında, Samsun Barosu Avukatı Nurgül Aral hasta hakları ve LÖSEV Proje Asistanı Gamze Demirel ise proje hakkında konuşmalar yaptı.

Dr. Aytaç Akın yaptığı sunumda kanserin ne olduğunu ve belirtilerinin neler olduğu anlattı.

Akın sunumunda şunları söyledi:

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp  çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100`den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir.

Kanserin en belirgin belirtileri ise açıklanamayan kilo kaybı, halsizlik, ateş, ağtı, öksürük ve horlama, memede veya vücutta hissedilen kitleler, inatçı başağrısı ve kusma birlikteliğidir. Bunların yanı sıra uzun süreli kabızlık, ishal veya dışkı boyutunda değişiklik, idrar yaparken sancı, idrarda kan görülmesi veya idrar yapma sıklığının değişmesi de kanser belirtileri arasındadır.

Kanserin risk faktörleri arasında 1.sırayı sigara ve tütün içmek yer alıyor, 2.sırada ise kötü beslenme alışkanlığı, ardından alkol tüketimi ve hareketsiz yaşam geliyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Lösev Bafra`da Kendini Ve Kanseri Tanıttı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0