SAMSUN

Malefane: “tso'lara Büyük Önem Veriyoruz”

 
 404
Malefane: “tso'lara Büyük Önem Veriyoruz” - Samsun Ticaret Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaretinde konuşan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, işbirliklerini geliştirmek için TSO’lara çok büyük önem verdiklerini söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Ticaret Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaretinde konuşan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, işbirliklerini geliştirmek için TSO’lara çok büyük önem verdiklerini söyledi

Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için kente gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan’ın da bulunduğu ziyarette, ikili işbirlikleri görüşüldü.

“Birlikte güzel projeler üretebiliriz”

Samsun’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Büyükelçi Malefane, “Bu bölge ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Görüşmeler sonucu karşılıklı olarak işbirliği anlaşması yapabiliriz. Sadece etkinlikler yaparak değil, projeleri hayata geçirerek daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Karşılıklı ilişkilerimizi nasıl bir adım öteye taşıyabiliriz onları konuşmalıyız. Konsolosluk olarak ticaret ve sanayi odalarına büyük önem veriyoruz. Sizlerle birlikte ticari ilişkilerimizi daha çabuk geliştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Eğer bir yolda ilerlemezsek fırsatları kaçırabiliriz. Türkiye’nin Afrika kıtasında ticaretini artırma hedefini biliyoruz. Güney Afrika Cumhuriyeti Afrika’ya açılan kapı konumunda. Türkiye’de stratejik bir konumda. Türkiye ile ilişkilerimizi değer veriyoruz. Bir sonraki ziyaretimizde ticaretin geliştirilmesini konuşarak, ilişkilerimizi bir adım öteye taşıyabiliriz” dedi.

Büyükelçiye Samsun’u anlattı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Samsun’un öne çıkan alanları ve sektörleri hakkında Manefane’yi bilgilendirdi. Konuşmasında Samsun’u Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı olarak tanıtan Başkan Murzioğlu, “Samsun ilimiz gerek konumu, gerekse sahip olduğu lojistik imkanları nedeniyle bölgenin en önemli kenti, ülkemizin kuzeye açılan kapısı konumundadır. Biri gıda alanında ihtisaslaşmış olmak üzere beş organize sanayi bölgesi bulunmaktadır ve üretim çeşitlilik arz etmektedir. Ancak, ilimizde daha çok ana metal sanayi, gıda, mobilya ve medikal alet üretimi öne çıkmaktadır. Samsun gerek sanayi üretim altyapısı, gerek lojistik imkanları gerekse turistik öğeleri ile Karadeniz Bölgesi’nde önemli bir aktördür. Türkiye ve Afrika arasındaki dış ticaret hacmi her geçen yıl büyümektedir. Biz de her geçen gün gelişen bu ilişkilere katkı vermek ve bu pastadan kentimiz adına pay almak üzere elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizin de ifade ettiğiniz gibi birlikte güzel projelere imza atabiliriz. Biz bu konuda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından, Murzioğlu ve Malefane, karşılıklı olarak birbirlerine anı takdiminde bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Malefane: “tso'lara Büyük Önem Veriyoruz” içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0