GÜNDEM

Medibafra Hastanesi Ücretsiz Gebelik Danışma Hattı Kurdu

 
 109
Medibafra Hastanesi ÜcretsizGebelik Danışma Hattı Kurdu - Özel Medibafra Hastanesi anne adaylarını eğitmek ve normal doğuma teşvik etmek amacıyla ücretsiz "Gebelik danışma hattı" kurdu.
Bafra Haber

 |  - Özel Medibafra Hastanesi anne adaylarını eğitmek ve normal doğuma teşvik etmek amacıyla ücretsiz "Gebelik danışma hattı" kurdu.

Özel Medibafra Hastanesi 2014-2015 yılları arasında teşvik ettiği normal doğumda elde edilen artışı kutlamak için başarıyı elde eden doktor ve hemşirelerle yemekte bir araya geldi.


Özel Medibafra Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen yemeğe Kadın Hastalıkları ve Doğum servisinde hizmet veren Op. Dr. Raif Çaylı,Op. Dr. Zeynep Merdun, Op. Dr. Ertan Ödöl, Birim Sorumlusu Ebe Selma Örkün, Gebe Eğitmeni Ebe Dilek Gürsoy, Ebe Lale Vergili, Ebe Elvan Yılmaz, Hemşire Hatice Kara, ATT Nurgül Dirliksoy katıldı.

 

NORMAL DOĞUMDA HEDEF %70`E ULAŞMAK

 

Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Özel Medibafra Hastanesi İşletme Müdürü Uzm. Dr. Şafak Aygül, Özel Medibafra Hastanesinde 2015 yılı normal doğum sayısının bir önceki yıla göre anlamlı bir şekilde artış göstermesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.

 

Anne adaylarını eğitmek ve normal doğuma teşvik etmek için gebe danışma hattı kurduklarını da belirten Özel Medibafra Hastanesi İşletme Müdürü Uzm. Dr. Şafak Aygül, "Normal doğum hem anne hem de bebek açısından sezaryana göre çok daha sağlıklıdır. Bu nedenle anne adaylarımızı elimizden geldiği kadarı ile normal doğuma teşvik ediyoruz. Anne adaylarımız için eğitim broşürleri hazırlayarak gebelerimize normla doğumun anne ve bebek açısından faydalarını anlatan eğitimler veriyoruz. Ayrıca anne adaylarımızın bize ulaşabilmesi için gebe danışma hattı kurduk. Böylece gebelerimiz istedikleri an bize ulaşabilmekte ve sorularını bize aktararak sorularına çözüm bulabilmektedir. Hedefimiz 2016 yılında hastanemizde gerçekleşen normal doğum oranımızı %70 düzeylerine çıkarmaktadır.Hastanemizde 2014 yılında gerçekleştirilen normal doğum sayısı 443 iken bu sayı 2015 yılında ise 526`ya çıkmıştır. Bu başarının asıl kahramanları ise hastanemizde hizmet veren doktorlarımız ve birimde görevli personellerimizdir. Özel Medibafra Hastanesi İşletme Müdürü olarak başta tüm kadın doğum uzmanlarımız olmak üzere hekimlerimiz ile çalışan tüm ebe ve personellerimize teşekkür ediyorum." Dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Medibafra Hastanesi Ücretsiz Gebelik Danışma Hattı Kurdu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0