GÜNDEM

Samsun'dan 7.2 Milyon Fidan Türkiye'nin Yeşermesine Samsun 7 Milyon 200 Bin Fidanla Katkı Sağladı

 
 138
Samsun'dan 7.2 Milyon Fidan Türkiye'nin Yeşermesine Samsun7 Milyon 200 Bin Fidanla Katkı Sağladı - Samsun, Türkiye'nin yeşermesine 7 milyon 200 bin fidanla katkı sağladı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun, Türkiye'nin yeşermesine 7 milyon 200 bin fidanla katkı sağladı.

Gelemen Fidan Üretme İstasyonu ve Bafra Kuşkayası Fidan Üretme İstasyonu'nda üretim çalışmalarını sürdüren İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2008 yılı içerisinde 7 milyon 200 bin adet fidan üretimi yaptı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği birçok ile gönderilen fidanlar, Türkiye'nin yeşermesine katkı sağladı.
İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Samsun'da bin 600 hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrolü bakımı yapılacağını belirterek, 1 yıl içinde yaklaşık 1.5 milyon fidan dikildiğini açıkladı. Türkiye'deki 20.7 milyon hektar orman alanının 10 milyon hektar civarındaki bir bölümünün bozuk veya çok bozuk nitelikte olduğunu kaydeden Kılıç, Türkiye topraklarının yüzde 80'inden fazlasının şiddetli ve çok şiddetli erozyona maruz kaldığını ifade etti. Ağaçlandırma çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Kılıç, "Ayrıca birçok ormanlık alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü, yeşil kuşak ağaçlandırılması, mera ıslahı ve özel ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. 170 hektar alanda yaklaşık 1.5 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi. 2008-20012 yılları arasında ise 4 bin 400 hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışması planlandı" dedi.
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'dan 7.2 Milyon Fidan Türkiye'nin Yeşermesine Samsun 7 Milyon 200 Bin Fidanla Katkı Sağladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0