ULUSAL

Melih Gökçek'e Gezi Parkı Cezası!

 
 506
Melih Gökçek'e Gezi Parkı Cezası! - RTÜK, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Gezi Parkı olayları ile, Koç grubu arasında bağlantı olduğu iddiasını haksız buldu ve ceza verdi.
Bafra Haber

 |  - RTÜK, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Gezi Parkı olayları ile, Koç grubu arasında bağlantı olduğu iddiasını haksız buldu ve ceza verdi.

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olaylar sırasında Koç grubuna ait Divan Otelde, serum ve ilaç stoklanıp, ''Kampet'' adı verilen askeri yataklar hazırlandığını öne sürmüştü. Gökçek'in bu iddiasını RTÜK haksız buldu ve Beyaz TV'ye 11 bin lira para cezası verdi.

GÖKÇEK NE DEMİŞTİ?
Melih Gökçek, 5- 6 ve 7 Haziran 2013 günü oğlunun yöneticisi olduğu Beyaz TV'de, üç ayrı programa katıldı. Bu programlarda, Gezi parkı olayları ile Koç Üniversitesi, Divan Oteli, Koç Holding ve Rahmi Koç arasında bağlantı olduğunu ileri sürdü ve şöyle dedi:

''İstanbul 'daki Divan Oteli'nin yerin altında altı katı var. Otelin birinci ve ikinci katı, serum askıları, altında da kampetler. Askeri kampetler, hani askerde seyyar yataklar, yaklaşık 2 bin tane.. Savaş mı çıkıyor? Bu 2 bin kampeti sen niye koydun buraya? Her taraf ilaç dolu. İlaçların hangi anlama geldiği de duvarlara yazıldı''

DİVAN OTELDE İLAÇ STOKLANDIĞI İDDİASI
Gökçek otelin yanındaki otoparkın da Divan Otele ait olduğunu ve burada da ilaç stoklandığını öne sürdü. 

Gazeteport'un haberine göre; RTÜK raporunda ise otoparkın otelle ilgisi bulunmadığı, halka açık olduğu vurgulandı ve ''Kısa bir araştırma ile Gökçek'in ifadeleri ve otoparkın Divan Otele ait olmadığı teyit edilebilir.

BEYAZ TV'YE RTÜK'TEN PARA CEZASI
Ancak yayıncı kuruluş Gökçek'in ifadelerini destekler biçimde 'Bu görüntüler herkesi şok edecek. Divan Oteli otoparkındaki tıbbi malzeme görüntüleri az sonra' biçiminde alt yazı hazırlamıştır'' denildi. RTÜK üyeleri de ''Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırılık'' nedeniyle oğul Gökçek'in başında bulunduğu Beyaz TV'ye 11 bin 886 lira para cezasıverdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Melih Gökçek'e Gezi Parkı Cezası! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0