SAMSUN

Merkez Osb'deki 500 Hektarlık Alan Boşalacak

 
 488
Merkez Osb'deki 500 Hektarlık Alan Boşalacak - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) 500 hektarlık alan üzerinde bulunan kömürcülerin, Büyükşehir Belediyesi'nin Kavak ilçesinde bulacağı bir yere taşınması durumunda OSB'nin arazi probleminin giderilmiş olacağını söyledi
Bafra Haber

 |  - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) 500 hektarlık alan üzerinde bulunan kömürcülerin, Büyükşehir Belediyesi'nin Kavak ilçesinde bulacağı bir yere taşınması durumunda OSB'nin arazi probleminin giderilmiş olacağını söyledi

Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 grup kömürcünün olduğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Birisi Toros Tarım'ın sahasında konuşlanmış ruhsatsız olan kömürcüler. Bunların da geçmişten kiminin 30 bin, 40 bin ve 50 bin ton arazilerinde kömür çıktı. Bunlara 'boşaltın' desek 30 bin ton kömür ancak 2-3 bin kamyonla taşınabilir. Yılbaşına kadar onlara müsaade ettik. İkinci grup kömürcü de ruhsatlı kömürcülerdir. Bunlarla ilgili olarak da yer gösterme çalışmasını yapmadan tahliyelerini isteyemiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de Kavak ilçesi tarafında bir arazi çalışması var. Bu da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanırsa oradaki Fuar ve Kongre Merkezi'nin, yeni stadın olduğu bölge biraz daha rahatlar. Hem o alan da Organize Sanayi Bölgesi'ne kazandırılarak, sanayinin bir nebze olsun arazi problemi giderilmiş olur" dedi.

"ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDEKİ 500 HEKTARLIK ALAN BOŞALACAK"

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kömürcülerin kapladığı 500 hektarlık alanı, fabrikasını büyütmek isteyen veya yeni yatırım yapmak isteyenlere tahsis etmek istediklerini ifade eden Başkan Togar, "Burada Büyükşehir Belediyesi dolgu alanı olarak 500 hektar bir deniz dolgu alanından alan üretecek. Bu kolay bir şey değil. Bunun malzemesini temin etmek ve ondan sonra çalışmak kolay iş değil. Bu arada Büyükşehir Yasası ile ilçelerin bağlanma süreci tamamlanana kadar 1 yıl geçer. Bu proje 1-2 yıllık bir projedir. 2016 yılı içerisinde orada 500 hektarlık bir alan Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikasını büyütmek veya yeni yatırım yapmak ilgili talebi olan firmalara tahsis edilirse çok iyi olur. Bizim şehrimiz o zaman Türkiye'nin ilk 10'un da yer alır" diye konuştu.

"ROMANLAR İNSANCA YAŞAYACAKLARI KONUTLARA YERLEŞTİRİLECEK"

Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu arkasında kalan Roman vatandaşları bulundukları yerden kaldırarak insanca yaşayabilecekleri konutlara yerleştirmeyi düşündüklerini kaydeden Başkan Togar, "Roman vatandaşlar zaman içerisinde oradan tahliye edilecekler. Onların olduğu yerdeki yaşam koşullarının çok kötü olduğunu biliyoruz. Onlar orada kendilerinin alıştıklarını söylüyorlar ama orada insani bir yaşam yok. Ne kadar 'zorlanırız' deseler de onları oradan insanca yaşayabilecek oldukları konutlara yerleştireceğiz. Buda çok uzun sürmez. Onlarda 1-2 yıl içerisinde oradan alınıp en azından insanca yaşayabilecekleri konutlara kavuşacaklar" şeklinde konuştu.

"TOKİ TEKKEKÖY'E GELİYOR"

Tekkeköy ilçesine önümüzdeki yıl içerisinde Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) gireceğinin altını çizen Başkan Togar, "Biz de eğer TOKİ için alanlar üretebilirsek ilçemiz için iyi olacak. Özellikle OSB'de çalışan yaklaşık 12 bin insanın çok daha ucuz şartlarda konut edinerek Terme'den, Çarşamba'dan ve Bafra'dan buraya gelmelerinden ziyade, Tekkeköy ilçesinde kira veya yol parası öder gibi TOKİ konutlarını alıp, orada yerleşmelerini ve çalışmalarını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Merkez Osb'deki 500 Hektarlık Alan Boşalacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0