EĞİTİM

Mesleki Ve Teknik Eğitim İçin E-materyal Hazırlama Projesi Toplantısı

 
 1059
Mesleki Ve Teknik Eğitimİçin E-materyal Hazırlama Projesi Toplantısı - Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve yürütülen Türkiye`de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim için e-Materyal Hazırlama Projesi kapsamında seçme kurulu toplantısı 15 ve 16 Kasım 2014 tarihlerinde 3 oturum şeklinde Bafra Öğretmenevi`nde yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve yürütülen Türkiye`de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim için e-Materyal Hazırlama Projesi kapsamında seçme kurulu toplantısı 15 ve 16 Kasım 2014 tarihlerinde 3 oturum şeklinde Bafra Öğretmenevi`nde yapıldı.

 Toplantıya proje ortaklarından Bafra Ticaret sanayi Odası, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi temsilcileri başta olmak üzere; sektör temsilcileri, meslek odası başkanları, meslek dersi öğretmenleri, ustalar ve usta öğreticiler katılım gösterdi. Bafra TSO Başkanı Göksel Başar konuşmasında Merkez Müdürü Ahmet Gençay başta olmak üzere projenin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen ve katkısı bulunan tüm öğretmenlere teşekkür etti. Bafra Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak fabrikalara yatırımcıların kalifiye eleman aradığını, bu projenin kalifiye eleman yetişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Merkez Müdürü Ahmet Gençay konuşmasında projenin çıkış amacına, başlangıç aşamalarına ve bu zamana geliş süreçlerine değindi. Projenin bitişi itibari ile mesleki ve teknik eğitim camiasını oluşturan öğretmen, öğrenci ve usta öğreticilerin elde edecekleri kazanımlar üzerinde durarak çalışmalarda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Proje koordinatörü Ayşe Çakıroğlu yardım proje hakkında tanıtım sunumu yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Sanayideki teknik eleman ihtiyacını meslek okullarından mezunların tam anlamıyla karşılayamadığını bu nedenle; amaçlarının üretimde kullanılan yeni teknolojilere uygun içerikte e-materyaller hazırlayarak okullardaki meslek derslerinde kullanılmasının eğitim ve istihdam açısından faydalı olacağını vurguladı.

Seçme toplantısında konuşmacıların ardından sektör temsilcileri, mesleki ve teknik okullarda görev yapan öğretmenler ve usta öğreticilerden 8 meslek alanına göre komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlar proje çerçevesinde hazırlanacak olan e-materyaller için, üretimde kullanılan yeni teknolojilere uygun içerikte seçimler yaparak teknik konuları belirledi.

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mesleki Ve Teknik Eğitim İçin E-materyal Hazırlama Projesi Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0