GÜNDEM

Metin Genççakır: Biz Hiçbir Zaman Hata Yapmadık

 
 1656
Metin Genççakır: Biz Hiçbir Zaman Hata Yapmadık - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ev Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Genççakır, "Biz hiç bir zaman hata yapmadık."            dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ev Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Genççakır, "Biz hiç bir zaman hata yapmadık."            dedi.

Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ev Kefalet Kooperatifi 2014 yılı mali kongresi Bafra Şoförler Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mali kongrede çoğunluğun sağlanmasının ardından Divan Kurulu Başkanlığına Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ev Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydoğdu, Başkan Vekilliğine Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ev Kefalet Kooperatifi Başkanı Şakir Demirkan, Divan üyeliğine oda ortaklarından Seyfi Tuncer ve Mehmet Yıldız seçildi.

Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşma yapan Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ev Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Genççakır, "Bafra esnaf Sanatkârlar ve kefalet kooperatifi Türkiye`de her zaman ilk 50 ye girenkooperatiftir. Aynı zamanda Samsun Sinop Bölge birliğinde de 4. Sıradadır. Her bakımdan maddi ve finansman dağıtımın dada bundan da Bafra olarak gururu duyuyoruz.

Hepimizin bildiği üzere şikâyet edildik ve dolayısıyla kooperatifin varlığını korumak üzere elimizden geleni yaptık. Bugün kooperatifin varlığını korumaktaki en büyük önem şudur bizler 1. Sınıf kooperatifiz 150 milyar dağıtıyoruz ve şuanda hangi ortağımız ne istiyorsa anında cevap veriyoruz. Bu kooperatifin varlığının iyi olması 1. Sınıf olması bizim çok büyük çıkarımızadır. Bunu ancak 6 ve 7. sıraya düşen kooperatifler var onlar para dağıtamadan bankaya girip bankadan Ankaraya`dan izin aldığı zaman para dağıtırlar. O zaman bunu görenler Bafra kooperatifinin ne olduğunu anlarlar onun için bensizden aldığımız destek ve güvenle bugün kooperatifimizin en güzel yere getirmeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz."       dedi.

Sözlerine devam eden Genççakır şunları söyledi:

3 aydan beri para gelmiyor ve maalesef hükümetin kendi problemi bu ve en son yılbaşından sonrada bilindiği üzere tamamen ekranlar durdu ve finansman gelmedi. Hatta kredi de veremedik. Birçoğu geldi gitti. Biliyorsunuz ama Çarşamba günü 14`ünde Ankara`ya gittik. Bölge olarak Samsun Sinop olarak 96 kişi katılmışlığım vardı.  Türkiye çapında 8-10 bin kişi katıldı. Sağ olsun başbakanımızı hükümetimiz bize jest yaptı. Şuanda biraz daha açıldık. İnşallah bu hafta para gelecektir. Ve bizim hazine bütçeye 750 milyon koydular. Bu ne demektir bundan sonra rahat rahat kredi dağıtacağız demektir. Geldiniz gördünüz 3 ayda nasıl sıkıntı çektik. Ve aksi gibide bağkur için emekli olanlar geldi. Çoğuna öncülük yaptık ama elimizden geldiği kadar imkanları kullandık. Şuanda kredi alamayanlar var. Biz kimseye ayırt etmeyiz sırası ile hepsine verdik. Ve müfettiş raporumuz olduğu halde yine risk alıp yaptık. Bugün buradaki mali kongrenin çok önemi var ilerde genel kurulu maddeleri tekrar açıklayacağım ve sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü biz sizin anlınıza hiçbir zaman kara leke sürmedik sürmeyeceğiz. Evet, şikâyet edildik edenlerde malum neden edildiğini bende bilmiyorum. Hep beraber çalışan arkadaşlarımız şikayet etti. Buna üzgünüm tabi. Ne oldu rapor müfettişler geldi 6-7 ay kadar kaldılar ve inanın didik didik ettiler. Hatta 10 sene geriye gittiler. Olmadı tekrara şikayet edildik. Bakanlıktan müfettiş geldi oda baktı ve on sene geriye gittiler.

 2008 den bu tarafa kadar 3 bin üyemizi tek tek incelediler ve muhasebe kayıtlarını tek tek incelediler. Allaha şükürler olsun sizin anlınıza ve kendi anlımıza leke sürmedik ve şuanda da anlı açık olarak karşınızdayız.

Biz hiç bir zaman hata yapmadık. Çünkü bizim şahsı para ile işimiz yoktur. Bizim yaptığımız eserlerde ortadadır. Allah sizden bin kez razı olsun ki geçen seneki aralık seçiminde bunu katılımınızla gösterdiniz.

Kolay değil 60 senelik kooperatif ilk defa müfettiş geliyor. Ve 60 sene de muhasebenin benden önce Recep muhasebecisi vardı. Ahmet Kıraç var. Şimdi Burhan var muhasebede adamlar değişti. Ama gene eski düzen olduğu halde yine biz sıkıntı almadık. Ufak tefek hatalar oldu tabi ki ama biz bunları telafi edeceğiz. Ama bu saatten sonrada öyle bir sistem geldi ki Halk Bankası bugün ekrana bakıyor ben bunu yapamam diyor Ankara`ya bağlıyor. Bizim sistemde Ankara`ya bağlandı kuruş dahi oynaması mümkünde değil ve bundan sonra böle devam edecek

Gündemin 10. Maddesi merkez birliğinin değiştirilmesi. Arkadaşlar en çok sıkıntı bizim suçumuz neydi tebeğüt faiziydi zaten merkez birliğimiz torba yasaya uyarak zaten tebeğüt faizlerine af geldi. Zaten bizi suçlayan şikayet eden konuda ortadan kalktı. Şuanda 166 kişiyi iyileştirme işine soktuk. Şuanda 8-10 senedir uğramayan ortaklarımız vardı. Hepsi affa girdi. Aramızda bazı arkadaşlarımızın iyileştirmelerini yaptık 31 Ekim de başladı Aralık 31 de bitti.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Metin Genççakır: Biz Hiçbir Zaman Hata Yapmadık içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0