BAFRA

Mhp’li Hakan Aytünür Akp’li Mustafa Demir’e Patladı

 
 5363
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesi MHP Meclis üyesi Hakan Aytünür, Nisan ayı meclis toplantısında söz alarak Bafra ile ilgili sorunları dile getirdi. 

Meclis toplantısında söz alarak kürsüden konuşma yapan MHP Meclis üyesi Hakan Aytünür, Sanayi kavşağından, OSB’ye, Eczacılık Fakültesinden yurt sorununa, Orhan Kırcalı’nın meslek liseleri kampüsünden otopark sorununa kadar birçok konuyu gündeme getirdi. 

Aytünür konuşmasının son kısmında ise Mustafa Demir’i eleştirdi. Demir’in Kosovalılar Derneğinde yaptığı “Bafra’yı yeniden inşa ediyoruz” açıklamasına gönderme yaparak, “3 sene olmuş ben inşa edilen bir şey göremiyorum ya da biz farklı bir yerde mi yaşıyoruz. Ben değişiklik falan göremedim” dedi.

Hakan Aytünür'ün konuşmasının tam metni şu şekilde: 

Biz bu merkezi yönetim Ve yerel yönetim gerekli desteği alabiliyor muyuz bunu değerlendirmek için gündem de konuşmak istiyorum

SANAYİ KAVŞAĞI ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Yıllardır sanayi kavşağında sıkıntımız vardı çözüldü mü? Proje eksikliklerle dolu hala trafik sorun devam ediyor. Biz yaptık oldu mantığıyla çözülemez. 

MEDİKAL OSB NE OLDU

Organize Sanayi ciddi yatırımcılar gelmedi tabii ki de tartışılır bu. Yıllarca dilimize düşürdüğümüz Medikal OSB vardı. Bu Medikal OSB ile bir ilerleme var mı yok mu? Ticaret odası başkanı herhalde İstanbul’a gitmiş oradan bir iki yatırımcıyla tanışmış görüşmüş geleceğini söylemiş olanlar da geleceklerini söylemişler inşallah da gelirler.

ECZACILIK FAKÜLTESİ NE OLDU?

Bir de eczacılık Fakültesi vardı ne oldu ne olacak onunla ilgili süreç nasıl gelişiyor? Samsun’daki oda başkanına göre Türkiye’de 50 tane eczacılık fakültesi var buradaki yapılan eczacılık fakültesinde altyapı uymadığı için buraya öğrenci veremiyorlar, Gazi Üniversitesine veriyorlar. Bunlar bizim için bir kayıp olarak düşünüyorum. Bizim bölgemizin olmasından dolayı buraya Ziraat Fakültesi Tarım Fakültesi, Hayvancılıkla ilgili olsa daha faydalı olur diye düşünüyorum

YURT SORUNU!

Ayrıca bizim fakültelerimiz ile yurtlar arasında kopukluk var. Fakültenin olduğu yerlerde yurt sanayide. Öğrencilerin oradan oraya gitmesi sorun oluyor. Fakülte alanında yurdun da olması lazım. Bu da ayrı bir sorun.

ÇETİNKAYA’DAKİ İNŞAAT: BAFRA’YA KATMA DEĞERLER GELMESİ LAZIM!

Çetinkaya’da hastane olan yer. Milli Eğitim Bakanlığı basından takip ettiğimiz kadarıyla vekilimiz burayı meslek liseleri olarak herhalde yapacaklar. Öyle bir görüntü var. Tabii ki de bir şeyler yapılması her zaman iyidir güzeldir ama benim şahsi görüşüm Bafra‘ya değer katacak katma değerler gelmesi lazım.

Mesela oraya ne olması gerekiyor… Alay Komutanlığı olabilir, polis okulu olabilir, alay komutanlığı denince bazı arkadaşlar diyor ki burası il mi? Şimdi araştırdığımız zaman Safranbolu’da da var ama il değil ilçe. Neticede Bafra’mızın bu siyasetteki eksikliği. 

OTOPARK SORUNU

 Bafra’mızın en büyük sorunlarından biri de trafik. Şehrin içlerine gelişigüzel çekilen kamyonlar, otoparksız inşaatlar. Bu konuda zabıta ve trafiğin aktif haline getirip bir an önce Tır parkı oluşturup bunları şehir içinden çıkarmalıyız

Tekel binasının sözleşmesi dolduğundan bu araç nasıl sirkülasyona dönecek buna dair planınız var mı ya da çalışmamız var mı onu da merak ediyorum.

Stadın yıkıldığı yerde 60 dönümlük yer var. Spor Bakanlığı ile görüşülüp pazar yerinin buraya taşıyıp daha büyük bir alan olup hem de otoparkına yapsak daha iyi olur diye de düşünüyorum. Yani bir proje yaparken Bafra ilçe olarak değil de il olarak görüp projelendirmek lazım.

MUSTAFA DEMİR İLE İLGİLİ: BAFRA’YI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ DEMİŞ

Bafra’ya yakın zamanda bir açılışa gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa demir, Bafra yeniden inşa ediyoruz beyanında bulunmuş.  Ben anlamakta güçlük çekiyorum. 3 sene olmuş ben inşa edilen bir şey göremiyorum ya da biz farklı bir yerde mi yaşıyoruz. Ben değişiklik falan göremedim. Bunu bireysel olarak söylüyorum. Biz Bafra’mızın ilerlemesini istiyoruz, Çetinkaya’da iptal edilen otogar projesi otogar yapılacak diye vatandaşın mağdur edilen arazileri… Konuşulacak çok şey var ama. 

Biz memleketimizi seviyoruz biz burada memleketimizin iyi olması için konuşuyoruz. Bizden küçük olan çarşamba ve Tekkeköy Belediyesi… İlçeleri katmıyorum… Bunlar Büyükşehir’den daha fazla ödenek alırken biz daha az alıyoruz. Çarşamba’ya Havza’ya katlı otoparklar yapılırken bizim Bafra’mız göz ardı ediliyor. Sonuç olarak sistem olarak yanlışlığı vurgulamak istiyorum. Büyükşehir Yasası bizim sorunlarımıza çare olmayacak. Arkadaşlar ben her zaman diyorum katılıp katılmamak sizin elinizde bizim bu kadim bölgemizin il olmaktan başka kurtuluşu yoktur. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp’li Hakan Aytünür Akp’li Mustafa Demir’e Patladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 47
User defaultYorum Id: 144970
02 Mayıs 2022
10:37
  • Yorum Id: 144970
  • 02 Mayıs 2022
  • 10:37

Fareler gemiyi terk idiyor

User defaultYorum Id: 144491
23 Nisan 2022
21:14
  • Yorum Id: 144491
  • 23 Nisan 2022
  • 21:14

Para yok olan para belediyeye doldurulan personel maaşlarına gidiyor.hayal kurmayın.yatırım matırım zor vaziyeti idare etmekten başka yol yok.

User defaultYorum Id: 143904
16 Nisan 2022
14:42
  • Yorum Id: 143904
  • 16 Nisan 2022
  • 14:42

Mhp li belediye başkanı istiyoruz

Daha Fazla Yorum