ULUSAL

Mhp'den Ülkücülere Sert Tepki!

 
 1275
Mhp'den Ülkücülere Sert Tepki! - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, "Kendilerine 'bağımsız ülkücüler' diyenler, adlandırmalarının aksine ülkücülükten bağımsızdırlar ve o sevgili başbakanlarına her anlamda bağımlıdırlar" görüşünü dile getirdi.
Bafra Haber

 |  - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, "Kendilerine 'bağımsız ülkücüler' diyenler, adlandırmalarının aksine ülkücülükten bağımsızdırlar ve o sevgili başbakanlarına her anlamda bağımlıdırlar" görüşünü dile getirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, kendilerine "bağımsız ülkücüler" diyen bir grubun cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ı desteklediğini açıkladığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

BAĞIMLI TAYYİPÇİLER 

"Kendilerine 'bağımsız ülkücüler' diyenler, adlandırmalarının aksine ülkücülükten bağımsızdırlar ve o sevgili başbakanlarına her anlamda bağımlıdırlar. Yani, aslında onlar 'bağımsız ülkücüler' diye değil 'bağımlı Tayyipçiler' olarak anılmalıdır. Geçmişte, ülkücü hareketi Avrupa'da ikiye bölen kişi, pişmanlık duyup af dileyeceği yerde bugün de azılı bir ülkücü düşmanının çığırtkanlığını yapıyorsa ülkücülükten bağımsız olabilir ama bağımsız ülkücü olamaz. Ülkücülük, Türk milliyetçiliğinin bir yorumudur. Milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen birine bağlanmakla ülkücü olunur mu?"

MHP'nin belli bir siyasi konuda geliştirdiği direnci kırmak için karşısına "eski ülkücüler" adı verilen kişilerin çıkartılmasının yeni olmadığını, geçmişteki örneklerin 12 Eylül'ün hemen sonrasında başladığını ifade eden Kaya, "Bunların neden piyasaya çıktıklarını anlamak istiyorsanız ne zaman çıktıklarına bakmalısınız. Böylece kime ve ne karşılığı bağlı olduklarını da anlarsınız" görüşünü savundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp'den Ülkücülere Sert Tepki! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0