SİYASET

Mhp`li Muhalifler "Hayır"da Birleşti

 
 169
Mhp`li Muhalifler "Hayır"da Birleşti - MHP`li muhalifler Bafra`da bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerine istişare toplantısı yaptı.
Bafra Haber

 |  - MHP`li muhalifler Bafra`da bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerine istişare toplantısı yaptı.

Bafra Seranat Düğün Salonundaki toplantıya MHP Samsun eski İ Başkanı Ömer Süslü, MHP Bafra Eski İlçe Başkanı Hüseyin Acar, Türk Kızılayı Samsun Şubesi eski Başkanı Mustafa Keskin ve Bafra`daki muhalif MHP`liler katıldı.

İstişare toplantısında eski Başkanlar ve muhalif partililer söz alarak konuşma yaptılar.

Tertip Komite Başkanı Av. Hüseyin Acar, 16 Nisan`da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi i oylaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Av. Hüseyin Acar`ın konuşmasının satırbaşları şunlar:

Bilindiği gibi ülke gündeminde uzun süredir Başkanlık Sistemi ve bunun tartışmaları var. 16 Nisan`da Başkanlık Sistemi oylaması yapacağız.

Peki, bu Başkanlık Sisteminin getireceği değişiklikler nelerdir? Bizler ne diyeceğiz?

Şuan ki Cumhurbaşkanına olan sevginiz EVET demenize sebep olduysa ve HAYIR diyenlerin Cumhurbaşkanını sevmediklerinden dolayı HAYIR dediğini düşünüyorsanız, bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil diye belirtmek isterim. Recep Tayyip Erdoğan`a Hayır, Evet referandumu değil" dedi.


Eğer bir kez Başkanlık Sistemine geçilirse geri dönüşünün çok zor olduğunu belirtmek isterim. Düşünmemiz gereken şey sadece şu anki başkan değil, gelecekteki başkanlardır. Hakimi, savcıyı, rektörü, devletin her kademesinden her görevliyi başkanın seçtiği bir ülkede başkanın partisinin ayrıcalıklı partilisi olmayan insana yer olacak mı? Gelecek başkanların hepsi sizin istediğiniz gibi mi olacak? Bir sonraki başkanlık seçiminde istemediğiniz, seçmediğiniz partinin adayı başkan seçilince kimin başkanı olacak.

Yüksek yargı üyelerinin yarısını başkan, diğer yarısını da başkanın seçtiği milletvekilleri seçecek. Adaletin nerede olduğunu sorguladığımız ülkemizde; adalet ve tarafsızlık son bulacak; Başkanın partisine mensup bir İlçe Başkanı, o ilçenin kaymakamını tokatlarsa ona dava açacak savcıyı da onu yargılayacak hakimi nasıl bulacağız?

"˜BAŞKAN SEÇİLECEK KİŞİ HEM HÜKÜMET, HEM MECLİS, HEM DE MAHKEME OLACAK`

 79 milyon insanın seçtiği milletvekillerini başkanın feshetme yetkisi olacak. Milletin seçtiği vekiller yerine başkanın seçtiği kişiler bakan olacak. Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi feshedebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti`nin tapusu milletten alınıp başkana geçecek

Yolsuzluğun yüksek olduğu, bir yerlere gelebilmek için "bir yerlerde bir ahbabınız olması gerektiği" ülkemizde, başkanın ayrıcalıklı partilisi değilseniz, sizin devlet kapısında yeriniz olmayacak. Seçtiğiniz milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünüzü kimse dinlemeyecek.

 

Asgari ücreti, maaşları, işçi, memur alımlarını, dernek, sendika kurulma ve kapatılmasını başkan belirleyecek.

 

Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek

Aziz halkımız bu 18 maddeden;
Hangi madde VATAN için?
Hangi madde MİLLET için?
Hangi madde CUMHURİYET için?
Hangi madde TÜRKLÜĞÜN BEKASI için?

Ülkenin yüzde 50`sini, HAYIR oyu verecek diye terörist olarak suçlayan bir zihniyetten, bu yetkilerle başkan olduğunda ülkeyi ayrışmadan kaçınarak adaletli bir şekilde yönetmesini nasıl bekleyebiliriz?

Partili Başkan günübirlik AKP genel merkezinde ve parti teşkilatlarında bulunup AKP genel ve yerel teşkilat mensuplarıyla bir olarak Sarayda milleti tarafsız başkan olarak nasıl temsil edecek?

"˜BİZ PARLAMENTER SİTEMDEN VE TARAFSIZ CUMHURBAŞKANINDAN YANAYIZ`
Kayıtsız, şartsız milletin olan egemenlik, sarayın iki dudağı arasına bırakılamaz.
Bölünmeye, parçalanmaya, yutulmaya, tek adamlığa HAYIR diyoruz.
Açılım, Çözülüm, Akiller Projelerine, Oslo`ya, Habur`a, İmralı`ya, Dolmabahçe anlaşmalarına, FETÖ`ye ne istedilerse verenlere HAYIR diyoruz...

 NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ?

Şu ana kadar geçirdiğimiz seçimlerde ve referandumlarda, AKP`nin öteki yaratarak ve karşısındakini konuşturmayarak siyaseti yönettiği ve tepkisel oylarla sandık hâkimiyeti sağladığı aşikardır. İktidar partisi ekranlarda kendi uzmanlarının karşısına muhalif görüşlerden insanlar çıkararak yayının sözde tarafsızlığını tescil ettirmeye çalışmakta, uzmanların karşısındakini konuşturmadan konudan konuya geçmeleri, arka arkaya manidar sorular sorarak cevaplamaya izin vermeyerek, ithamda bulunup karşısındakine söz hakkı verilmesini engelleyerek ekran hâkimiyetini sağladığı ve bu şekilde kamuoyunda haklı imajı yarattığı görülmektedir.

Bu durumun aksine imkân sağlayacak bir medya yoktur. Mevcut 1-2 kanal da izlenme oranı düşük olan kanallar olduğundan halka ulaşmak medya üzerinden imkânsız hale gelmektedir.

Bu noktada sosyal medya ön plana çıkmaktadır. Ancak sosyal medyanın kullanımı önemli bir başka konu olarak karşımıza çıkmakla birlikte internet kullanmayan çok ciddi bir kitlenin varlığı da söz konusudur.

 Sosyal Medya üzerinden yapılacak çalışmalarda, çekilmek istendiğimiz meydanın aksine, çatışmadan uzak bir dil kullanmak faydalı olacaktır. Sen dili yerine ben dili ve biz dili kullanımı yaygın hale getirilmelidir.

Kaygıların belirli bir gruba ya da kişiye değil bütün topluma ait olduğu sıklıkla dile getirilmelidir.

Taraftarlık ruhu ile konuşan kesin tutumlu kişilerle sosyal medyada tartışmak, enerjinin yanlış kullanımı olacağı gibi kaçınmamız gereken nahoş görüntüye sebebiyet verecektir. Bu nedenle "Allah ülkemiz için hayırlısını nasip etsin deyip" kararsız seçmene yönelmek daha doğru bir tavır olacaktır.

HAYIR savunulurken Recep Tayyip Erdoğan ya da AKP ve AKP seçmenini doğrudan hedef almak, taraftarlığa hizmet edeceği gibi, oluşmasını istemediğimiz "Bize karşı oldukları için hayır diyorlar" imajını destekleyecektir. O nedenle partiler ve şahıslar üstü dil kullanımı genel tavrımız olmalıdır.

Neden hayır denildiği gerek sosyal medyada gerekse yüz yüze iletişimde basit anlaşılır bir dille anlatılmalıdır. Anlatımlarda, sorular sorarak kişilerin "hayır" cevabına ulaşmasının sağlanması en etkili yöntem olacaktır.

Merhum liderimiz Alparslan TÜRKEŞ` in ifade buyurduğu gibi "Bizim yolumuz hukukun üstünlüğüne dayalı çok partili hürriyet nizamıdır."

Milletimiz için "˜"˜HAYIR``, Allah yar ve yardımcımız olsun...

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp`li Muhalifler "Hayır"da Birleşti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0