ULUSAL

Mit Kanunu İçin Bomba Cumhurbaşkanlığı İddiası!

 
 543
Mit Kanunu İçin Bomba Cumhurbaşkanlığı İddiası! - Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çoktan kararını verdiğini yazan Cüneyt Özdemir, yeni MİT yasasındaki bir detaya dikkat çekti...
Bafra Haber

 |  - Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çoktan kararını verdiğini yazan Cüneyt Özdemir, yeni MİT yasasındaki bir detaya dikkat çekti...

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AK Parti'nin Köşk adayının kim olacağı sorusuna yanıt veren Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir günün en çarpıcı kulislerinden birine imza attı.

KÖŞKE ÇIKACAK İSİM YENİ MİT YASASINDAKİ BU DETAYDA GİZLİ!

Yeni çıkan MİT kanunundaki bir detaya dikkat çeken Özdemir, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı konusunda çoktan kararını verdiğini ve mevcut tartışmanın suni olduğunu öne sürdü. YeniMİT yasasında MİT Müsteşarı dahil bazı önemli yetkililerin yargılanması için son sözü söyleyecek makamın yeniden tanımlandığı vurgulayan Özdemir, bu makamın ise Başbakanlık değil Cumhurbaşkanlığı olduğunu yazdı. "Ucu kendisine dokunacak bir muhtemel yargılamanın yetkisini Başbakan Erdoğan, aday olmayacağı bir cumhurbaşkanına verir mi?" diye soran Özdemir, "bence kapalı kapıların arkasında köşke R.T. Erdoğan`ın çıkacağı çoktaaan belirlenmiş durumda." diye yazdı.

İşte Özdemir'in yazısındaki ilgili bölüm:

KÖŞK İÇİN KARAR ÇOKTAN VERİLDİ

MHP ve CHP, Gül'ü aday göstersin. Yalnız bir şartla: Bir daha o atlı karşılama merasim törenini tekrar ettirmeyeceğine söz verecek!
Herkes harıl harıl AK Parti`nin köşk adayının kim olacağını tartışıyor. Anketler, Ahmet Severlemeler, komplo teorileri havada uçuşuyor. Bütün bu hengâmede Meclis'ten MİT yasası geçiyor. İşte o MİT yasasındaki bir detay aslında bize 'köşk`e kimin çıkacağına çoktan karar verildiğini fısıldıyor. Yeni MİT kanununda hemen hiç kimsenin dikkatini çekmeyen ilginç bir ayrıntı var. MİT Müsteşarı dahil bazı önemli yetkililerin yargılanması için son sözü söyleyecek makam yeniden tanımlanıyor. Peki kim oluyor bu son sözü söyleyecek makam, Başbakanlık mı? Hayır. Cumhurbaşkanlığı. Ucu kendisine dokunacak bir muhtemel yargılamanın yetkisini Başbakan Erdoğan, aday olmayacağı bir cumhurbaşkanına verir mi? Anlayacağınız gazete köşelerinde suni bir köşk adayı tartışması yaşanadursun bence kapalı kapıların arkasında köşke R.T. Erdoğan`ın çıkacağı çoktaaan belirlenmiş durumda. 

CHP VE MHP ABDULLAH GÜL'Ü ADAY GÖSTERSİN

Asıl sorun Abdullah Gül`ün ne olacağı. 
Benim bir önerim var: Madem Ak Parti`de yavaş yavaş bir Abdullah Gül problemi belirmeye başladı, o zaman hazır MHP ve CHP hâlâ köşk için aday adayı bile belirleyememişken, Abdullah Gül`ü ortak aday göstersinler. 

Yalnız bir şartla: Abdullah Gül bir daha Muhafız Alayı`na o atlı karşılama merasim törenini tekrar ettirmeyeceğine söz verecek! 
Cumhurbaşkanlığı seçimindeki baştan kaybetmiş ruh hallerine bakılırsa ne MHP ne de CHP`de şunun şurasında 4 ay kalmış köşk seçiminde başka şeyi kafalarına takacakmış gibi bir haletiruhiye gözükmüyor. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mit Kanunu İçin Bomba Cumhurbaşkanlığı İddiası! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0