GÜNDEM

KIZILIRMAK DELTASI KORUMA ALTINA ALINMALI

 
 119
KIZILIRMAK DELTASI KORUMA ALTINA ALINMALI - Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Serdar, Karadeniz'in tek,Türkiye'nin de önemli kıyı sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası'nın bir an önce koruma altına alınması için bütün kamu kuruluşları, dernekler ve basının işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Serdar, Karadeniz'in tek,Türkiye'nin de önemli kıyı sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası'nın bir an önce koruma altına alınması için bütün kamu kuruluşları, dernekler ve basının işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin tabii açıdan en zengin kıyı sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası'nın büyük öneme sahip olduğunu açıklayan Dr. Hüseyin Serdar, "Yılda yaklaşık bin canlı türünün yok olduğu düyamızda, elimizde bulunan böylesine zengin bu tabii sistemi hep birlikte korumak zorundayız. Bu sebeple hazırlanan projeler büyük önem taşımaktadır. Hazırlanan projelerle Kızılırmak Deltası Bafra Balık Gölleri'nin yöreye uygun, deltada yaşayan insanları dışlamayan, hayvancılığa, balıkçılığa ve tarıma entegre çalışmalar yapılacak.
Amacımız, deltanın ciddi bir koruma statüsüne kavuşması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle yörede avcılığın yasaklanması ve yoğun olarak denetlenmesi gerekmektedir. Sulama projelerinde ise kanallar kuşaklanmalı ancak ilaç ve gübre kullanılmayan mevsimlerde suyun göllere verilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca yapılaşmanın durdurulması veya sınırlandırılması gerekmektedir" dedi.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • KIZILIRMAK DELTASI KORUMA ALTINA ALINMALI içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0