SAMSUN

Müdürden Teog Öncesi Önemli Tavsiyeler

 
 116
Müdürden Teog Öncesi Önemli Tavsiyeler - 25-26 Kasım'da yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı (TEOG) öncesi Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin öğrencileri ve velileri uyararak önemli tavsiyelerde bulundu
Bafra Haber

 |  - 25-26 Kasım'da yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı (TEOG) öncesi Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin öğrencileri ve velileri uyararak önemli tavsiyelerde bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl üçüncüsü yapılacak olan ve 8. sınıf öğrencileri için uygulanan TEOG sınavında öğrenciler her gün üç dersten sınava girecekler. Bakanlığın planlamasına göre; 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 26 Kasım 2015 Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden yapılacak sınavlar her gün saat 09.00'da başlayacak ve saat 12.00'de tamamlanacak. Sınavlar her ders için 40'ar dakika sürecek ve her sınav arasında 30'ar dakika mola verilecek.

"BAŞARI İÇİN KAYGI DÜZEYİ ÖNEMLİ"

Öğrencilerin artık bu sınavlara oldukça alıştıklarını belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, okullarda açılan takviye kursları sayesinde öğrencilerin özgüvenlerinin arttığını ve bu sınavı başarmalarının artık daha kolay olduğunu ifade etti. Girgin, Samsun'da toplam 19 bin 163 öğrencinin sınava gireceğini hatırlatarak, "Öğrencilerimiz hiç heyecanlanmasınlar. Okullarına ve okullarda açılan kurslara devam ettikleri sürece sınavları oldukça kolay geçecektir. Sınava saatler kala onların psikolojisini çok iyi anlıyorum. Başarı için kaygı düzeyi önemli. Ama fazla heyecan ve kaygı başarısızlığa sebep olabilir. Basit sınav hataları yapmasınlar. Sınav salonlarında görevli öğretmenlerimizin talimatlarını iyi dinlesinler. Ben onlara sonuna kadar güveniyorum. Samsun'un öğrencileri her zaman bir adım öndedir" dedi.

"VELİLER ÖĞRENCİLERDEN DAHA HEYECANLI"

Sınavın başarılı geçmesinde velilere çok pay düştüğünü söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Velilerimiz öğrencilerimizden daha heyecanlı. Öğrencilerimizin başarılı olmasında üzerilerine ne kadar pay düştüğünün farkındalar. Herkes çocuğunun daha iyi imkanlarda eğitim alabilmesi için var gücüyle çalışıyor. Ben bunu takdirle izliyorum. Ancak velilerimiz bu davranışında çok dikkatli olmalı. Çocuklarını sürekli bir yarış içerisine sokmamalı. Bu sınavı öğrencilerimiz ve velilerimizle hep birlikte kazanacağız" diye konuştu.

"SINAVDA EN ÇOK KODLAMA HATASI YAPILIYOR"

Her sınavdan sonra öğrencilerin sınav analizlerini çıkardıklarını söyleyen Girgin, "Yapılan hatalar üzerinde önemle duruyoruz. En çok karşılaştığımız durum hatalı kodlamalar. Öğrencilerimiz bir çoğu doğru cevabı bildiği halde cevap kağıdına yanlış kodluyor. Bununla ilgili okullarımızda her sınav öncesi gerekli çalışmalar yapılıyor ancak aşırı heyecan sonucu yine öğrencilerimizden hatalı kodlama yapanlar çıkıyor. Çocuklarımız soruları çok dikkatli okusunlar ve doğru cevapları cevap kağıdına işaretlerken dikkat etsinler" şeklinde konuştu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ayrıca öğrencilerin bu zorlu maratonunda en büyük destekçilerinin öğretmenler olduğunu vurgulayarak, gösterdikleri özveriden ve başarılı çalışmalarından dolayı öğretmenlere teşekkür etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Müdürden Teog Öncesi Önemli Tavsiyeler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0