GÜNDEM

Müftülükten Kutlu Doğum Konferansı

 
 62
Müftülükten Kutlu Doğum Konferansı - Samsun`un Bafra ilçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri altında Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet Konulu Konferans Düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri altında Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet Konulu Konferans Düzenlendi.

Bafra İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı-rektör yardımcısı Prof. Dr. S.Kemal Sandıkçı tarafından Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezinde "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet "Ëœ`konulu konferans verildi. Konferans Aziz Kasa'nın yönettiği Bafra İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun söylediği ilahilerle başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Samsun OMÜ İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören Somalili öğrenciler Muhammed Abdullah, Hasan Muhammed Abdi, Muhammed Muhyiddin, Abdurrezzak Hüseyin Sabah`ın kuran tilaveti ile program devam etti.

Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş açılış konuşmasında,``Ã"šlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz, Hz. Muhammed (sav)`in dünyaya teşriflerini yâd etmek, o güzel insanın örnek ahlaki meziyetlerini ve çağlar ötesine hitap eden evrensel mesajlarını hafızalarımızda canlandırarak kâinatın efendisine, insanlık âleminin son elçisine karşı sevgimizin artmasına, özellikle son vasiyetinde tembihlediği Kur`an ve sünnetine bugünkü hayatımızın ne kadar uyum sağladığının muhasebesini yapmamıza ve daha ciddi olarak düşünmemize vesile olacaktır.``dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet konulu "sinevizyon gelen davetlilere izletildi.  Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı 4 yaş anaokulu minik öğrencilerinin ilahi sunumu büyük takdir topladı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı-rektör yardımcısı Prof. Dr. S.Kemal Sandıkçı ise "Ëœ`Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet "Ëœ`konulu konferansında önemli konulara değindi.

Sandıkçı, " Peygamber Efendimiz bir hadislerinde dini, Din samimiyettir."  şeklinde tanımlamışlardır. Bunun içindir ki İslam dini ihlası, Müslümanların ibadet ve davranışlarının Allah nezlindeki temel değerlendirme kriteri olarak benimsemiştir.  ,Din samimiyettir.` Hadisi, mana ve muhteva bakımından İslam`ın temeli olarak kabul edilen dört hadisten biri kabul edilmiştir. Samimiyetin zıttı olarak aldatma, kandırma, iki yüzlülük gibi davranışlar, zaten İslam ahlâkıyla asla bağdaşmayan niteliklerdir. Bu bakımdan samimiyet ve ihlas, Müslümanlığın özünü oluşturmaktadır. Bu sebeple Peygamber Efendimiz  "Ameller niyetlere göredir"  buyurmuştur. Dinin özünün samimiyet ve ihlas olduğunu gösteren pek çok ayet ve hadis bulunmaktadır. Dinin özü samimiyettir. Bunun içindir ki Hz. Peygamber dini samimiyet olarak tanımlamıştır. Samimi olmayan iman, ibadet ve amellerin Allah yanında hiçbir değeri olmaz. "Ëœ`diyerek bazı örnekler vererek, Hazreti Peygamberimizin hayatından kesitler anlatarak konferansı bitirdi.

Son olarak konferansın ardından gecenin misafiri olan Prof. Dr. Sandıkçı`ya katılımlarından dolayı teşekkür edilerek Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş tarafından çiçek takdim edildi.

Konferansa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Bafra Vaizi Abdullah Demircan, Bafra Vaizesi Kafiye Demircan, Bafra Halk Eğitim Müdürü Yalçın Ak, Bafra`da görev yapan İmam-Hatipler, Kuran Kursu Öğreticileri, Hafızlar, Samsun OMÜ İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören Somalili Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Müftülükten Kutlu Doğum Konferansı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0