GÜNDEM

Murat Demir`in Katiline Ceza Yağdı

 
 2525
Murat Demir`in Katiline Ceza Yağdı - Samsun`un Bafra ilçesinde, silahlı soygun amaçlı markete giren ve market kasiyeri Murat Demir`in direnmesi sonucu çıkan olayda Murat Demir`i öldüren Seyit Türkel`in (20) cezası kesildi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde, silahlı soygun amaçlı markete giren ve market kasiyeri Murat Demir`in direnmesi sonucu çıkan olayda Murat Demir`i öldüren Seyit Türkel`in (20) cezası kesildi.

Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında sanık Seyit Türkel`in son savunması istendi. Sanık Seyit Türkel, "Ben böyle olmasını istemiyordum, baska diyecegim yoktur." dedi.

Sanık avukatının mütaalayı kabul etmediği davada Murat Demir`in ailesi sanık Seyit Türkel`in en ağır cezayı almasını istedi.
Murat Demir`in avukatı İbrahim Semiz, "Mütalaya katılıyoruz, sanık tasarlayarak atılı suçu islemistir, TCK`da sanıgın üzerine atılı suç için öngörülen cezalara hükmedilmesini, indirim sebeplerinin uygulanmadan cezalandırılmasını talep ederiz." dedi.

3 DURUŞMADA KARAR
12 Kasım 2014 tarihinde Bafra`da gerçekleşen ve Bafra`yı üzüntüye boğan, kamuoyunda "A101 soygunu", "maskeli silahlı market soygunu" olarak bilinen cinayetin karar duruşmasında sanık Seyit Türkel`e ceza yağdı.

MURAT DEMİR`İN KATİLİNE CEZA YAĞDI
Murat Demir`in katili sanık Seyit Türkel`in;
Bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak ve yakalanmamak amacıyla kasten öldürme suçu sübut bulduğundan eylemine uygun düsen TCK`nun 82/1-h maddesi geregince önce Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis ile cezalandırılmasına; yasal inidirimler ile takdiren müebbet hapis cezası ıle cezalandırılmasına,

isyerinde gece vakti silahla yagmaya tesebbüs suçu sübut buldugundan eylemine uygun düsen TCK`nın 149/1-a.b.d.h maddesi geregince, önce 12 yıl hapis cezası ıle cezalandırılmasına; yasal inidirimler ile 6 yıl 8 ay hapıs cezası ıle cezalandırılmasına,

Ruhsatsız silah kullanmak suretiyle üzerine atılı 6136 Sayılı Kanununa Muhalefet suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve 60 gün karsılığı adli para cezası ıle cezalandırılmasına karar verildi.

OLAY
Olay, 12 Kasım 2014`te   saat 20.45 sıralarında Emirefendi Mahallesi, Hasan Çakın Caddesi, Şoförler Odası yanında bulunan bir süper marketin içinde meydana gelmişti. Yüzü maskeli ve silahlı Seyit Türkel marketin içine girerek soygun yapmak istemiş ve kasiyer Murat Demir`in kendisine direnmesi sonucu Murat Demir`i iki yerinden vurup ölümüne sebep olmuştu. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Murat Demir`in Katiline Ceza Yağdı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0