GÜNDEM

Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Engelsiz Seyahat Projesi İle Bafra`da

 
 96
Nazilli Bedensel Engelliler DerneğiEngelsiz Seyahat Projesi İle Bafra`da - Nazilli Bedensel Engelliler Derneği İçişleri Bakanlığına sundukları engelsiz hayat projesi ile 7 bölgede 7 ili ziyaret ediyorlar.
Bafra Haber

 |  - Nazilli Bedensel Engelliler Derneği İçişleri Bakanlığına sundukları engelsiz hayat projesi ile 7 bölgede 7 ili ziyaret ediyorlar.

Proje kapsamında Bafra` yı ziyaret eden ve konaklayan 80 kişilik kafileye Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından öğretmenevinde bir akşam yemeği verildi. Ayrıca yemeğe AK mercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen, Bafra Ortopedik Özürlüler Dernek Başkanı Yıldız Kaya ve dışarıdan gelen misafirler katıldı.

Yemek sonrasında bir konuşma yapan Nazilli bedensel engelliler dernek başkanı Ayşe Hişil Çınkıt; "7 bölgede 7 il projesiyle İç İşleri Bakanlığına engelsiz seyahat projemizi sunduk. Gerekli incelemelerden sonra olumlu gördüler. Buna göre ilk olarak Antalya, Adana, Şanlıurfa ve Erzurum`a gittik. Şimdi ise projemizin bir ayağını da Samsun`da yapıyoruz. Şirin ve güzel ilçesi olan Bafra`da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bafra Kaymakamı Halis Arslan`a bizlere göstermiş olduğu yakın ilgiden ve akşam yemeği vermesinden dolayı kafilemize katılan 80 engelli adına teşekkür ediyorum. Buradan hemen sonra Bursa ve Ankara`da projemiz sona erecektir. Tabii ki neden bu iller dersek engellilere tanıtmak ve reha bite etmektir. 80 kişilik kafilemize Ege bölgesi olarak İzmir, Denizli, Manisa, Uşak, Aydın, Burdur ve Nazilli`den katılmışlardır. Bu arada bu akşam bizlerle birlikte olan Bafra Ortopedik Özürlüler Dernek Başkanı Yıldız Kaya ve Akmercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen`ede teşekkür ediyorum." dedi.

Gecede konuşma yapan Kaymakam Halis Arslan; "Size engelli gözü ile bakanlara beyinleri engellidir diyorum. Onun için yaşantımızın bir parçası olarak kabul ediyoruz. Herkes her an bir engelli adayı olabileceğini düşünmeliyiz. Onun için sizler başımızın tacısınız. Bafra Türkiye`nin en büyük ovalarından bir tanesidir. Karadeniz`inde ovası Bafra ovasıdır. Birde doğa ve turizm bakımından zengin olan bir ilçedir. Bafra`da 6 tane engelli derneği vardır, bu derneklerin artık bir araya toplanmaları gerekiyor. Bir yer arayışı içerisindeyiz. Engelsiz yaşam merkezi kurması planlanan yerin inşallah en kısa zamanda hep birlikte el ele vererek faaliyete girecektir. Ayrıca böyle bir projeyi düzenleyen Nazilli bedensel engelliler derneğini de tebrik ediyorum." dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Engelsiz Seyahat Projesi İle Bafra`da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0