SİYASET

Nihat Oktay: Yönetim Düşürülmüştür

 
 2448
Nihat Oktay: Yönetim Düşürülmüştür - Eski CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, "Seçim döneminde bazı arkadaşlarımızın az da olsa partilerine sahip çıkmamalarının  bu seçim sonucuna bu şekilde yansıdığına inanıyorum." dedi.
Bafra Haber

 |  - Eski CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, "Seçim döneminde bazı arkadaşlarımızın az da olsa partilerine sahip çıkmamalarının bu seçim sonucuna bu şekilde yansıdığına inanıyorum." dedi.

Genel Merkez tarafından atanan Yusuf Sünger`e partiyi devreden eski Başkan Nihat Oktay, devir teslim töreninde bir konuşma yaptı. Nihat Oktay`ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

YÖNETİM DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR
Bugün burada toplanmamızın ana nedeni seçim sonrası 9 yönetim kurulu arkadaşımızın istifa etmeleri sonucu yönetim düşürülmüştür. Bizler yeni yönetime kayyum olarak atanan 5 kişilik heyete, Yusuf başkanıma yönetimi teslim etmek için burada toplanmış bulunuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi`nden değerli arkadaşlarım yaklaşık 28 aydır birlikte görev yaptık. Bu süre içerisinde Bafra`da partimizi belirli bir yere getirmeye çalıştık. Bunun için benimle birlikte yönetimimde bulunan emeği geçen tüm partililerime ve arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Bu bir süreçti. Birileri gidecek birileri gelecek önemli olan CHP bayrağını en iyi şekilde bir yerlere getirmek, en yükseklerde dalgalandırmaktır. Bunu da seçim sürecinde gece gündüz demeden, canla başla çalışan ve bizleri yalnız bırakmayan başta kadın kollarımız olmak üzere tüm çalışan arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim.

YEREL YÖNETİMLERDE 10 KAT SONUÇLARI ARTTIRMIŞ BULUNDUK

Hepinizin bildiği gibi biz göreve geldiğimizde belediye başkanlığı seçiminde çok değerli başkanım da yanımda adaydı o zaman 800 civarında oy almıştık. Bugün belediye meclisinde 8 bin civarında oy aldık ve ilk defa 1980 yılından sonra partimizde yerel yönetimlerde 10 kat sonuçları arttırmış bulunduk. Tabi bu başarı mıdır? Ben bunu asla kabul etmiyorum. Ben 28 ay önce hepinizin huzurunda şu sözü verdim.

BAŞARISIZLIĞIN NEDENİNİN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİM

Hedefimiz Bafra`da 30 bin oy dedim ama bu süreç içerisinde gelin görün ki en başarısız illerimiz arasında Samsun`da en az zayiatla partimizi temsil ettik. Şu anda 17 ilçe içerisinde en az zayiatla Bafra ilçe örgütüdür. Ben bunu Genel Başkan yardımcılarım, Milletvekillerim, İl Başkanım ile paylaştım ve bu başarısızlığın nedeninin araştırılmasını istedim.

İSTİFA EDECEKTİM

Baştan itibaren herkesin sorgulanması taraftarıydım. Bana genel başkan yardımcım ve il başkanım 1 hafta beklememi söyledi. Ben bu süreç içerisinde beklerken değerli arkadaşlarımız istifalarını sundular. Ben Nihat Oktay olarak arkadaşlar ilkeli bir insanım zaten seçimden hemen sonra bu sorumluluğu üzerime alıp kendi rızam ile görevden çekilecektim. Arkadaşlarım biraz sabırsız davrandılar. Onlarında bu davranışlarını onlara havale ediyorum. Onlarda iyi ya da kötü yaptılar, sorumluluğunu üstlenmiş olurlar bundan sonra.

 SEÇİM DÖNEMİNDE AZDA OLSA PARTİLERİNE SAHİP ÇIKMADILAR

CHP Bafra`da hepinizin bildiği gibi gelecek seçimlerde başta belediye başkanlığı olmak üzere 1. Parti olacağına inanıyorum. Bunu canı gönülden ve içtenlikle söylüyorum. 2,5 yıl önce ne demişsem yine aynısını söylüyorum. CHP`nin eskiden kalma bazı hastalıkları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hastalıkların başında yönetimlerine güven duymamak ve seçim döneminde  bazı arkadaşlarımızın azda olsa partilerine sahip çıkmamalarının  bu seçim sonucuna bu şekilde yansıdığına inanıyorum.  İnşallah başkanım ve kayyumdaki diğer arkadaşlar iyi bir seçim arifesi yaşayarak partimizi sağlıklı bir şekilde seçime götürürler. İnşallah yeniden görev alacağı arkadaşlarımızla bu koyduğumuz hedefler doğrultusunda Bafra`da partimizi 1 numara yaparlar. Ben buna canı gönülden inanıyorum arkadaşlar.

HAKLARINI HELAL ETSİNLER

Bundan böyle benim üzerime ve arkadaşlarıma ne görev düşüyorsa 24 saat başkanımın ve ekibinin yanındayım. Biz şahıslarla uğraşmayacağız bizim mücadelemiz CHP`nin Türkiye`de iktidar olma mücadelesidir. Bundan sonra aynı şevk ve heyecanla bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğimize inanıyorum. Bugüne birlikte çalıştığımız arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum, onlarda bana haklarını helal etsinler.

Nihat Oktay`ın konuşmasının ardından toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi ve CHP Yeni ilçe Başkanı Yusuf Sünger makamında tebrikleri kabul etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Nihat Oktay: Yönetim Düşürülmüştür içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0