EĞİTİM

Öğrenciler Kitap Okutmak İçin Toplandı

 
 2129
Öğrenciler Kitap Okutmak İçin Toplandı - Yalçın Köse-Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesi Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okuma eylemi yaparak dikkatleri üzerlerine çektiler.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse-Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesi Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okuma eylemi yaparak dikkatleri üzerlerine çektiler.

Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya gelerek kitap okudular.

Günümüzde kitap okurlarının sayısının azaldığını fark eden genç öğrenciler, kitap okumak için zaman ve yer bulamadığını ifade eden insanlar için ve  kitap okuyan insan sayısını arttırmak ve özendirmek için Cumhuriyet meydanında  öğretmenleri Nihal Karataş önderliğinde kitap okuma etkinliği düzenledi.

{video}Etkinliğin amacı ile ilgili açıklama yapan Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nihal Karataş, " Okulumuzun 10.sınıf öğrencileri ile  yaptığımız bu etkinlikte, Bafra`mızda kitabın her yerde okunabileceği mesajını vermek istiyoruz.  İnsanların genellikle şikayet ettiği şey kitap okumak için zaman bulamamaları oluyor. Ancak dinlenmek için oturdukları park, yolculuk ettikleri bir otobüs, öğrencilerimizin okullara gelmek için kullandıkları servislerimiz kitap okumak için kullanılabilecek alanlardır. Yabancı ülkelerde insanların şehir metrobüslerinde bile kitap okuduklarını görüyoruz ama bizim ülkemizde bu manzaralara rastlayamıyoruz. Bafra`mızda bir parkta bir oyun bahçesinde  her hangi bir bankta bile kitap okunabileceğini göstermek istiyoruz. öğrencilerimizle bunun için buradayız. İnşallah bu bizim için bir adım olur. Bundan sonra farklı alanlarda etkinliğimiz Altınkaya Anadolu lisesi olarak devam edecek ve her alanda kitap okunabileceğini halkımıza anlatmaya çalışacağız."       dedi.

Etkinliklerinin amacının insanların gereksiz bahanelere sığınmadan kitap okumaya devam etmesi olduğunu ifade eden okul öğrencisi  Yunus Emre Aksoy, "Günümüzde kitap okurlarının sayısı çok fazla azaldı ama gördüğünüz gibi yolculuk yaparken, oturduğumuz yerlerde kitap okuna bileceğini göstermek için burada toplandık. İnsanların gereksiz bahanelere sığınmadan kitap okumaya devam ederek hem kendileri hemde kültürleri açısından böyle bir etkinlik düşündük. Bizde bu amaçla bugün meydanda toplandık ev bunu göstermek istiyoruz. İnşallah insanlara örnek olur ve bazılarının aklına meydanda otururken kitap okumak gelir."       şeklinde konuştu.

 Kendilerinin Türkiye için toplandığını belirten okul öğrencisi Haluk Şevki Koç ise şöyle söyledi:

Biz burada sadece Bafra için değil bütün Türkiye için toplanmış bulunmaktayız.  Arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, amcalarımıza, büyüklerimize kitap okumayı alışkanlık haline getirmek için burada toplandık.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Öğrenciler Kitap Okutmak İçin Toplandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0