SAMSUN

Oka İle Samulaş Arasında İşbirliği

 
 148
Oka İle Samulaş Arasında İşbirliği - SAMULAŞ tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) Teknik Destek Programı (6
Bafra Haber

 |  - SAMULAŞ tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) Teknik Destek Programı (6

Dönem) kapsamında yapılan "SAMULAŞ'ın Teknik Kadrosunun Kapasitesini Artırma Projesi" OKA tarafından başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

SAMULAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen'in imzaladıkları sözleşme ile SAMULAŞ' ta görev yapmakta olan 40 personele 25 gün süre ile teorik ve uygulama temelli eğitimler verilecek. İki kurum arasında kurulan işbirliği ile Samsun halkının toplu taşıma hizmetlerinden daha verimli ve etkili şekilde faydalanmasının hedeflendiği belirtildi.

2010 yılından buyana SAMULAŞ hafif raylı sistem ve lastik tekerlekli araçları ile Samsun halkına toplu taşım hizmeti veriyor. OKA'nın bu desteği ile ulaşım hizmet kalitesini arttırmak ve kesintisiz hizmet vermek maksadıyla, yaşanan aksaklıklara kurum bünyesinde teknik müdahale edilerek yaşanabilecek tüm olumsuzlukların hızlı şekilde ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Teknik destek kapsamında; havai hat bakım ekibi, sinyalizasyon bakım ekibi, teleferik bakım ekibi, mekanik bakım ekibi, elektrik bakım ekibi, ambar ve lojistik ile hat ve tesisler bakım personelleri olmak üzere toplam 40 kişiden oluşan teknik bir ekibe "Yüksekte Çalışma ve Kurtarma, Kaldırma Makineleri ( Tavan Vinci ve Forklift), Elektrik Ark Kaynağı" konularından teorik ve uygulama eğitimleri verilecek. Eğitime katılan teknik personelin teknik işlerinde yetkinlik kazanmaları, iş sağlığı ve tekniği anlamında kendilerini geliştirmeleri ve muhtemel iş kazalarının asgari düzeye indirgenerek verilen hizmetin kesintisiz devam etmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren SAMULAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile SAMULAŞ arasında işbirliği, SAMULAŞ Stratejik Planı hazırlanması sürecinde de devam etmektedir. Bu çalışma kapsamında Ajans uzmanlarının SAMULAŞ yönetimine danışmanlık sağlaması öngörülmektedir. Planlama aşamasında olan çalışma kısa süre içinde başlayacak olup kurumlar arasında imzalanacak bir protokol çerçevesinde yürütülecektir. Çalışma sürecinde iş süreçleri ve organizasyon yapısı analiz edilecek ayrıca çalışan ve müşteri memnuniyeti gibi araştırmalar da yapılacak ve bütün bu çalışmaların sonucunda SAMULAŞ'ın vizyonu ve bu vizyona ulaşmak için alt hedefleri belirlenecektir" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Oka İle Samulaş Arasında İşbirliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0