GÜNDEM

Oktay Zerrin`in Bestekarı Hüseyin Altın Vefat Etti

 
 544
Oktay Zerrin`in Bestekarı Hüseyin Altın Vefat Etti - Haber Merkezi- Bafra Haber/ Bugüne kadar yüzlerce beste yapan sanatçı Hüseyin Altın vefat etti.
Bafra Haber

 |  - Haber Merkezi- Bafra Haber/ Bugüne kadar yüzlerce beste yapan sanatçı Hüseyin Altın vefat etti.

Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin, balkondan düşerek hastaneye kaldırılan ve kurtarılamayan sanatçı Hüseyin Altın ile olan anısını şöyle anlattı:

"Birgün Bafra`dan Samsun`a gitmiştim. Orada bir otelin camında sanatçı Hüseyin Altın`ın sözü edilen otelde kaldığı ve fuardaki bir konser için geldiği yazıyordu. Ben de hazır Samsun`a kadar gelmişken kendisiyle bir tanışayım dedim. Yanımda şiir defterim de vardı.

Hoş beşten sonra sohbete başladık. Şiir yazdığımı söyleyince hiç kasette var mı dedi. O yıllarda fazla eserim yoktu kasete giren. "Kurtar beni Allah`ım" adlı şiirimi çok beğendiğini ve bunu besteleyeceği söyledi. Çok sevinmiştim.

Bir süre sonra kardeşim Cengiz bana "Abi senin Hüseyin Altın`dan bir şarkın kasete girmiş" dedi. Çok şaşırdım ve hemen bir kasetçiye giderek" Aşikar- Kıskanan Darılmasın " adlı kaseti satın aldım. Koşarak eve gidip bu kasetteki "Kurtar beni Allah`ım" adlı şarkımızı dinledim.

Piyasadaki şarkıların başlangıcından bana daha farklı bir beste gibi geldi. Çok beğendim. Şarkı öncesi ayak sesleri, yürüyüşler ardından da müzik başlıyor. Kendi eserim diye demiyorum gerçekten de çok beğenmiştim şarkımızı.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Cenazesi İstanbul Alibeyköy Cami`nde kılınan cenaze namazının ardından Sütlüce Mezarlığı`ndaki aile kabristanına defnedildi. Gerçekten müzik dünyası bir arabesk kralını daha kaybetti. Benden başka besteler de yaptığını dostlarından öğrendim ama hayatı ve imkanları vefa etmedi.

Özellikle de "Dargınım, Hasret Akşamları" ve daha yüzlerce güzel ve unutulmayacak besteler bıraktı sevenleri ve müzik dünyasına. Başımız sağolsun. "

KURTAR BENİ ALLAH`IM

Yüreğimdeki taştan/ Gönlümdeki telaştan/ Gözlerimdeki yaştan/Kurtar beni Allahım/ O Leyla`nın elinden/ Nazından, sitemiden/ Vefasız sevgisinden/ Kurtar beni Allahım/ Ruhumdakı esrardan/ Ümitsiz her ısrardan/ Korkulu rüyalardan/ Kurtan beni Allahım

Söz: Oktay ZERRİN- Bafra

Müzik: Hüseyin Altın- İstanbul

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Oktay Zerrin`in Bestekarı Hüseyin Altın Vefat Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0