SAMSUN

Omü Mimarlık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

 
 79
Omü Mimarlık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mimarlık Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mimarlık Fakültesi ilk mezunlarını verdi

2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan OMÜ Mimarlık Fakültesinden ilk olarak 100 öğrenci bu yıl mezun oldu. Mezuniyet töreni OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mimar olarak mezun olan öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Törenden önce öğrencilerin tasarladıkları yaşam alanlarından oluşan sergi açıldı. Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğrencilere iş hayatlarına başarılar diledi. Bilgiç, "Her mezuniyette aynı heyecanı yaşıyoruz. İlk mezunların karşılaştığı sıkıntılar mutlaka olmuştur fakat ilk mezun olmanın avantajını da yaşayacaksınız. Artık hem OMÜ'yü hem de mimarlık mesleğinin temsilcileri olacaksınız. Bu nedenle sorumluluklarınız fazladır. Ama bizim size güvenimiz tamdır. Çizdiğiniz her eserin geleceğe taşınacağı ve bu günden izler taşıyacağını unutmayın. Binaların içine gösterdiğimiz özeni dışına da göstermeliyiz. Bina dışındaki yaşam alanlarında güzel çalışmalar yapmalıyız. Çizeceğiniz eserler inşallah geleceğe ulaşır nitelikte olur. Genç mimarlarımızın başarıyla yollarına devam etmelerini temenni ediyorum" dedi.

Mimarlık mesleğinin evrensel bir meslek olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Mesleğinizi Samsun'da da yapabilirsiniz, Amerika'da da yapabilirsiniz. Mesleğiniz evrensel bir meslek. Daha yeni bir fakülte olmanıza rağmen yakaladığınız başarılardan dolayı sizi kutluyorum. OMÜ köklü bir üniversite. Sizin böyle bir üniversiteden mezun olmanız bir ayrıcalık olsa gerek. Sizden bir ricam var. Evrensel bir mesleğe sahip olmanız dolayısıyla yurt dışına açılın. Dil sahibi olun. Türkiye sınırlarını aşın, taşın. İnşallah bu anlamda da ülkenize hizmet edersiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Daha sonra öğrenciler hep birlikte kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Mezuniyete ayrıca, OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Omü Mimarlık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0