SAMSUN

Omü Yönetimi Kuşlara Yem Bıraktı

 
 81
Omü Yönetimi Kuşlara Yem Bıraktı - Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) bu haftaki yönetim kurulu ve senato toplantıları Alaçam Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) bu haftaki yönetim kurulu ve senato toplantıları Alaçam Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti

OMÜ, çetin kış koşullarının yaşandığı, karın her yeri kapladığı ve dolayısıyla hayvanların yiyeceğe erişimin oldukça zorlaştığı şu günlerde kedi, köpek, kuş gibi canlıların aç kalmaması amacıyla Alaçam Meslek Yüksekokulunun bulunduğu kampüs çevresine yem bıraktı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Asırlar öncesinden Hz. Ömer (r.a.) 'Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler' sözüyle bizim inancımızda insana verilen değerin yanı sıra diğer canlıların da kıymeti harbiyesini çok anlamlı ve vurgulu biçimde ortaya koymuştur. Biz de kış koşullarının iyiden iyiye bastırdığı ve karın her yeri kapladığı bu günlerde böyle bir anlayışı kurum olarak kendimize düstur edinerek ve Allah rızası için bu uygulamayı gerçekleştirdik. Hayvanların yiyeceğe erişiminin kısıtlandığı bu hava koşullarında kedi ve köpekler ile kuşlar için kampüs alanının civarına yemler bıraktık. Bu tarz davranışların örnek oluşturmasını da canı gönülden diliyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ayrıca Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve beraberlerindeki heyetle birlikte Göçkün 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Omü Yönetimi Kuşlara Yem Bıraktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0