GÜNDEM

Omü`de Bafra Sevdalıları Toplantısı

 
 77
Omü`de Bafra Sevdalıları Toplantısı - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Ondokuzmayıs Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Bafralı ve Bafra sevdalısı akademisyenler ile bir araya geldi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Ondokuzmayıs Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Bafralı ve Bafra sevdalısı akademisyenler ile bir araya geldi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Omtel Otelde organize edilen programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra TSO Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral ve Bafra TSO Yönetim kurulu üyeleri ile Ondokuzmayıs Üniversitesinde görev yapan Bafralı ve Bafra sevdalısı öğretim görevlileri katıldı.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar açılış konuşmasında katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bafra`da yaşanan gelişmeler ile Bafra TSO olarak yapılan faaliyetler ve etkinliklerden bahsetti.

Başar "İlçemiz mevcut OSB si ve ÇED raporu onaylanan Medikal OSB` si, müteşebbis heyeti kurulan sera OSB` si, Bafra Meslek Yüksek Okulu, Bafra Turizm Fakültesi ve Bafra İşletme Fakültesi ile üniversiteleşme sürecinde ilerleme kaydederek gelecekte çok daha güzel bir şehir olma yolunda ivme kazanmıştır. Ayrıca Üniversitelileşme sürecinde katkı ve desteklerinden ötürü değerli Bafralı iş adamı Kaya Aşçı bey`e ve Prof. Dr. Recep Tapramaz hocama da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihin Şahin "böyle bir organizasyon yaparak bizleri siz değerli dostlarımızla buluşturan Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Şahin Bafra Belediyesinin yapılan ve planlanan çalışmaları hakkında bilgiler vererek Bafra`nın bu günü ve yarını hakkında açıklamalarda bulundu.

Bizler Bafra "˜da Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer sivil toplum örgütleriyle sürekli bir araya gelerek ortak paydada buluşuyor ve sürekli ilçemiz için neler yapabilirizi karşılıklı fikir jimnastiği yaparak tartışıyoruz. Bafra`nın geleceğini planlama adına önemli bir çalışma başlattık ve bu çalışma neticesinde 100 önemli başlık elde ettik. Tarım ve Sanayi ile ilgili önemli hedefler koyduk, Bafra TSO Başkanı Göksel Bey`in de ifade ettiği üzere özellikle sanayi alanında birçok hedefimize ulaştık. Önümüzdeki 5,6 ve ya 10 yıl içinde Bafra göç veren değil göç alan bir şehir haline gelecektir" dedi.

Bafra TSO Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral "Herkes uzmanlaştığı alanlarda çalışırsa yapılan işlerin en iyi sonuçları vereceğine hepimiz inanıyoruz. Bafralı olarak ve Bafra`nın iyi bir yere gelmesini gönülden temenni ederek şu konudan hareket etmek istiyorum. Bir şehir plancısı olarak en büyük hedefim ve çok arzu ettiğim konu Bafra`nın ilerisi için güzel bir planının olmasındır. Biz Bafra için hepimiz grubu ile birlikte üniversiteye başlama çalışması, şehir planlama çalışması ile uzun zamandır bu sonuca ulaşmak için çabalıyoruz. Kendi öğrencilik dönemimde de planlama şu şekilde yapılmaktaydı. - Planlama yapacağınız şehre gidiyorsunuz dışarıdaki bir göz olarak oradaki bütün araştırmaları analizleri çıkarıyorsunuz, şehrin anatomisi çıkıyor ve sonuçta da burada nasıl bir şehir olmalı-dışarıdanbir gözle bakarak ve planlama uzmanı olarak bu şekilde geliştiriyorsunuz. Biz şehrin içinde olarak planlamayı parselasyon bazında yapıyoruz. Dolayısıyla şehirleşme ile ilgili hiçbir şey yapmıyoruz aslında. Bu doğrultuda uygun bir şehir planlaması yapılması için Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri bir çalışma yaparak bir sonuç elde ettiler ve geçtiğimiz haftalarda bizlere bir de sunum yaptılar. Sunumun sonucunda da Geleceğin Bafra`sı için planlama yapılması gerekiyor. Biz şu an şehrin planına ve üst ölçek planı çalışmalarına başladık, sizlerden de bu konular ile ilgili katkı ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Toplantıda Prof. Dr. Şaban Esen, Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Prof. Dr. Nurten Kara, Prof. Dr. Recep Tapramaz, Prof. Dr. Memduh Erkin, Doç. Dr. Hasan Önder, Doç. Dr. Tekin Kara, Doç. Dr. Taner Tunç, Yrd. Doç.Dr. Yılmaz Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Kadir Önem çeşitli konularda bilgi paylaşımında bulundular.

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, "katkı ve desteklerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, bu organizasyonların planlı bir şekilde sürekli olarak yapılacağını ve tekrar bir araya gelineceğini ifade etti, " Bafra ayağa kalktı ve gidiyor" diyerek sözlerine son verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Omü`de Bafra Sevdalıları Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0