SAMSUN

Organ Nakli Liselerde Anlatıldı

 
 154
Organ Nakli Liselerde Anlatıldı - Vezirköprü Devlet Hastanesi ile Vezirköprü Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin birlikte hazırladığı 'Organ Nakli Projesi' ile okullarda öğrencilerin duyarlılıklarının sağlanmasına çalışıldı
Bafra Haber

 |  - Vezirköprü Devlet Hastanesi ile Vezirköprü Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin birlikte hazırladığı 'Organ Nakli Projesi' ile okullarda öğrencilerin duyarlılıklarının sağlanmasına çalışıldı

Organ bağışı konusunda, ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla hazırlana proje kapsamında Vezirköprü merkezde bulunana 10 lise ve dengi okulların genellikle 12. sınıflarında okuyan öğrencilerin hedeflendi.

Ziyaret edilen okullarda olumlu izlenimlere sahip olduklarını belirten Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Ulaşır, proje programına uygun hareket edildiğini söyledi.

Vezirköprü Devlet Hastanesi Doku Organ Nakli İlçe Koordinatör Yardımcısı Serpil Yıldızhan ise, "Sağlık Bakanlığı organ bağışına çok önem veriyor. Nakil bekleyen pek çok hasta var. Biz de okulumuzla birlikte böyle bir projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimizle birlikte ilerisi için hem ailelerde hem de gençler arasında konunun önemini ulaştırmayı hedefledik. Çalışmalarımız mahallelerimizde ve diğer okullarımızda devam edecek" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Organ Nakli Liselerde Anlatıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0