SİYASET

Orhan Kırcalı: Bafra Deniz Feneri Kurtulacak

 
 332
Orhan Kırcalı: Bafra Deniz Feneri Kurtulacak - AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra`nın simgesi Deniz Feneri ile ilgili müjdeli haber verdi. Milletvekili Kırcalı, "Tahkimat projesinin yapılmasını yatırım programına aldırdık." dedi.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra`nın simgesi Deniz Feneri ile ilgili müjdeli haber verdi. Milletvekili Kırcalı, "Tahkimat projesinin yapılmasını yatırım programına aldırdık." dedi.

AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı konuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda şunları söyledi: Bafra Deniz Feneri 137 yıldır gemicilerimize yol göstermektedir. Aynı zamanda Bafra ilçemizin de simgelerinden olan önemli bir eserdir. Yıllar içinde Fenerin kıyıya uzaklığı azaldı. Fırtınalı zamanlarda deniz suyu fenere daha da yaklaşmaktadır. Fener Mahallemizin sakinleri bu hususu birkaç kez gündeme getirerek haklı olarak dikkat çektiler. Tedbir alınmasını istediler.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğümüzün daha önceki zamanlarda bu konuda bir çalışması vardı. Olumlu bir gelişme olmamış. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt yapı ve Yatırımlar genel müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Durumun önemini anlattık. Deniz Fenerinin ve mahallemizin kurtarılması gerektiğini ifade ettik. Burada bir tahkimat projesinin yapılmasını yatırım programına aldırdık. Bakanlıktan gelinerek çalışmalara başlanacaktır.   İnşallah bu problem çözülecektir.

1880 yılında Fransızlar tarafından yapılan 137 yıldır gemilere yol gösteren Bafra Deniz Feneri ve Fener Mahallesi denizin tehdidi altında bulunuyor.
Daha önce fenerin kıyıya 300 metre uzaklıkta olduğu zamanla bu mesafenin 40-50 metreye yaklaşması başta Bafra ilçemizin Fener Mahallesi sakinleri olmak üzere vatandaşları endişeye sevk etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Orhan Kırcalı: Bafra Deniz Feneri Kurtulacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0