EĞİTİM

Otistik Gönüllerden Peygambere Naatlar

 
 150
Otistik Gönüllerden Peygambere Naatlar - Kutlu doğumda Türkiye de bir ilk; Müslüman toplumun farklı bireyleri otizmli Çocuklarımız peygamberimizin doğumunu farklı kutladı.
Bafra Haber

 |  - Kutlu doğumda Türkiye de bir ilk; Müslüman toplumun farklı bireyleri otizmli Çocuklarımız peygamberimizin doğumunu farklı kutladı.

Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Bafra müftülüğü, Doğankaya camii dünyada bir ilke imza attılar.

Beraberce Kutlu doğum haftası etkinliği düzenlediler. Etkinlik Otizmli öğrencilerin hazırladığı dua, naat, ilahi, şiirler ve sema gösterisinden oluştu.

Dünyanın ve Türkiye`nin otizmi ve dini algıyı tartıştığı dönemde otizmli çocuklarımız can-ı gönülden peygamberimize dualar gönderdiler.

Konu ile ilgili olarak Okul müdürü Dursun Dündar:" Maalesef otizmden etkilenmiş çocuklarımızın dini hayatları ile ilgili yapılan çalışmalar kısıtlıdır. Müslüman bir toplumun ferdinin, müslüman olarak yaşamanın gerekleri, kutsal kitabı ve peygamberi hakkında bilgilerinin olması gerekiyordu. Biz bu amaçla çocuklarımızın ailelerinin, istediği zaman beraberce camiye gidebilecek konuma getirmek istedik. Çalışmalar ilerledikçe çocukların dini yaşamaktan zevk aldığını gördük. Köyümüz camii İmam Hatibi Yakup Dereli ile işbirliğine geçerek abdest, namaz, dua, kabir ziyareti ve diğer ahlaki kavramları çocuklarımıza öğretmeye çalıştık. Sayın Bafra İlçe Müftümüz İsmail Çiçek çalışmalarımızdan haberdar olunca bizimle yakinen ilgilendiler. Ve Bafra`mızda Kutlanan kutlu doğum etkinliklerine dahil ettiler. Bizde kendilerine bu gün bu kutlama ile tekrar teşekkür edeceğiz.``dedi.

Bafra Doğankaya Mahallesi İmam Hatibi Yakup Dereli:" Mahallemizde Otistik Çocukların eğitim gördüğü bir okulun olması, bizim de bir takım sorumluluğumuzun olduğunu bizlere hissettirdi. Bu öğrencilerin dine yaklaşımı ve dini eğitimi ile ilgili Müdürümüz Dursun Bey`le iletişime geçtik. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle bu programı birlikte tertip ettik. Mahalle sakinleri ve velilerin konuya yaklaşımı oldukça pozitif oldu.`` dedi.

Programa katılıp konuşma yapan Bafra Müftüsü İsmail Çiçek " Bu günler dayanışma ve kardeşlik günleridir. Bir ve beraber olmadığımız takdirde bugünler anlamını kaybeder. Bizi bir araya getiren ve bu organizasyonu yapan Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve Doğankaya Camii İmam Hatipliğini tebrik ediyorum`` dedi.

Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program yapılan ikramla sona erdi.

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Otistik Gönüllerden Peygambere Naatlar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0