EĞİTİM

Özel Bafra Anadolu Lisesi Ankara Ve Eskişehir`de

 
 1348
Özel Bafra Anadolu Lisesi Ankara Ve Eskişehir`de - Özel Bafra Anadolu Lisesi (Bafra Koleji) öğrencileri, Müdür Yardımcısı ve Tarih öğretmeni Fatih Yılmaz, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nihan Bal ve Gülçin Çelik rehberliğinde Ankara-Eskişehir bölgesini gezdi.
Bafra Haber

 |  - Özel Bafra Anadolu Lisesi (Bafra Koleji) öğrencileri, Müdür Yardımcısı ve Tarih öğretmeni Fatih Yılmaz, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nihan Bal ve Gülçin Çelik rehberliğinde Ankara-Eskişehir bölgesini gezdi.

Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleşen gezide öğretmen ve öğrenciler tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı buldular. Ankara`da Anıtkabir, Eski Meclis, Yeni Meclis, Etnoğrafya Müzesi gezildi. Öğrenciler bu tarihi mekânlardan oldukça etkilendiler. Tarihten edindikleri bilgileri yerinde tekrar hatırlama ve yaşama fırsatı buldular. Atamızın huzurunda saygı duruşunda bulunup Anıtkabir`deki Kurtuluş Savaşı Müzesi de rehber eşliğinde gezildi. Ankara`nın önemli merkezlerinden Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar ve önemli merkezler şehir turu içinde görüldü. Buradaki gezi tamamlandıktan sonra Eskişehir`e geçildi. Bir gece konaklanıp dinlenildi. Eskişehir`de Odun Pazarı ve Cam Müzesi gezildi. Tarihi evler ilgi çekti. Buradaki yöresel çarşılarda alışveriş yapıldı. Kurşunlu Külliyesi de ziyaret edildi. Porsuk Çayı ve çevresi öğrenciler tarafından oldukça beğenildi. Şehrin meşhur yiyeceklerinden çiğbörek ve met helvası tadıldı. Buradan Devrim Arabası ziyaret edildi. Hikâyesi rehber tarafından anlatılıp fotoğraf çekildi. Ardından Şelale Park`a gidilerek şehir kuşbakışı görüldü. Gezi gurubu öğrencilerinin üniversite havası solumaları ve kampüs ortamını görmeleri için Osmangazi Üniversitesi ziyaret edildi. Geniş kampüste gezilerek öğrencilerin üniversite yaşamını yakından görmeleri sağlandı. Eskişehir merkezinde öğrenciler keyifli bir gezi yaparak öğrenci kenti unvanına sahip bu şehri yakından tanıma fırsatı buldular. Gezi programı sona erip gurup daha sonra Bafra`ya hareket etti.

Fatih Yılmaz, "˜` Gezi boyunca yaptıkları fedakârlıkları için Lamirjen Tur yetkilisi Yasemin Hanım`a ve öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim, oldukça eğitici ve eğlenceli bir gezi oldu.`` dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Özel Bafra Anadolu Lisesi Ankara Ve Eskişehir`de içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0